Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Logistiek Coördinator

HZPC | mbo hbo | Joure
Geplaatst: 06/07/2021


Jouw bijdrage

Joost Kruijer (Manager logistiek): “De afdeling verkoop en logistiek coördineert de verkoop en levering van onze rassen vanuit de diverse teeltgebieden: Frankrijk, Polen, Engeland, Duitsland, Finland, de UK en Nederland naar onze klanten. De ruim 800 bij ons aangesloten telers uit alle gebieden telen pootgoed wat aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten moet voldoen. Professionele medewerkers begeleiden dit dynamische proces in de teelt en coördineren de afzet naar meer dan 90 landen. Door diverse invloeden is dit ieder seizoen een geweldige uitdaging!”

Samen met je mede-collega in dezelfde functie en de collega’s in de buitendienst richt je je specifiek op de logistieke planning en verladingen vanuit Nederland. Vanuit deze functie leer je de vele facetten van het logistieke vakgebied binnen HZPC kennen. Buiten het verlaadseizoen speel je een actieve rol in projecten die direct verband houden met de optimalisatie van onze logistieke dienstverlening.

Concreet geef je invulling aan de volgende hoofdtaken:

 • Het maken van transportplanningen vanaf telers en koelhuizen voor de verschillende export bestemmingen.
 • Telers informeren welke orders klaargemaakt moeten worden (rekening houdend met kwaliteit, maten en de laadcapaciteit van de vrachtwagens). Dit doe je in nauwe samenwerking met de Buitendienst.
 • Het onderhouden van contacten met telers, vervoerders, toeleveranciers, opslag- en/of koelhuizen over verlaadmomenten.
 • Het verzorgen van de administratie van bewerkingsopdrachten en afgeleverde partijen.
 • Het controleren van documenten ten behoeve van verladingen en transportnota's.
 • Ad hoc vragen beantwoorden en problemen oplossen als die zich voordoen tijdens de voorbereiding of tijdens het vervoer.
 • Afspraken maken met vervoerders voor een juiste planning.

Jouw profiel

Je hebt kennis van logistieke processen en weet hoe belangrijk het is dat de details kloppen. Accuraat en planmatig werken is voor jou geen probleem. Daarnaast heb/ben je:

 • Mbo-niveau 4 / hbo-werk- en denkniveau verkregen door opleiding of ervaring.
 • Stressbestendig. In de piek van het seizoen weet je rustig te blijven en goede beslissingen te maken.
 • Affiniteit met de agrarische sector, wat helpt om de logistieke processen binnen onze organisatie snel eigen te maken.
 • Goed in het werken in teamverband.
 • Een dienstverlenende instelling. Je wilt het graag goed doen voor alle betrokkenen en zet je daar volledig voor in.

Wat wij bieden

Bij HZPC hechten we veel waarde aan eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je komt in een informele werkomgeving waarin je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen. Deze functie geeft je de mogelijkheid om het logistieke proces goed te leren kennen en dicht bij onze telers te staan. Het is een voltijd functie met Joure als standplaats.

Daarnaast bieden wij:

 • Een fulltime functie. We starten met een jaarcontract.
 • Een groep enthousiaste en ervaren collega’s die jou op weg gaan helpen.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een collectieve variabele bonus.
 • Een positie in een internationale omgeving in een gezonde organisatie.

Onze organisatie

HZPC, vanuit Nederland opgericht in 1898, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in innovatieve veredeling, pootaardappelhandel en conceptontwikkeling. Onze ambitie is duurzame groei. We bieden innovatieve aardappelrassen die zijn aangepast op lokale teeltomstandigheden. We delen kennis en bieden oplossingen die dynamisch anticiperen op de klimatologische, culturele en commerciële uitdagingen waar de voedselketen mee te maken heeft. Met 400 werknemers in 19 landen en exporterende naar meer dan 90 landen, dragen wij bij aan de beschikbaarheid van verantwoord voedsel voor het welzijn van miljoenen mensen wereldwijd.
Al onze R&D activiteiten worden grotendeels uitgevoerd in Metslawier. In dit geavanceerde kenniscentrum werken dagelijks met meer dan 100 collega’s van over de hele wereld aan het ontwikkelen van nieuwe rassen, verbeteren van huidige rassen en uitbreiden van onze kennis in allerlei specialismen.

Meer informatie vind je op onze website: www.hzpc.com.

Jouw reactie

We kijken uit naar je reactie! Als je interesse hebt horen we graag van je via het sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over de procedure of de inhoud kun je contact opnemen met Joost Kruijer (Logistics Manager; joost.kruijer@hzpc.com of 06 - 82672002) or Jephtha Verheijen (HR Business Partner; jephtha.verheijen@hzpc.com of +31 6 82 12 64 38).

Acquisitie van recruitmentbureaus wordt niet op prijs gesteld.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39614".