Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Onderzoeker Duurzame Plantaardige Productie- Gewasgezondheid

Wageningen University & Research | wo | Lelystad
Geplaatst: 21/06/2021


Wij zoeken

Wil jij als Onderzoeker Gewasbescherming een bijdrage leveren aan duurzame gewasbescherming in open teelten? Heb je ervaring met onderzoek, projectleiding en ga je graag het gesprek aan met belanghebbende uit de sector er daarbuiten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zoeken een leergierige en enthousiaste onderzoeker Gewasgezondheid die werkt aan de ontwikkeling van perspectiefvolle innovaties op gebied van duurzame gewasbeschermingsoplossingen in een bedrijfssystemen context in de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt.

Herken jij jezelf in het onderstaande?

 • Je vindt het belangrijk om je kennis op het gebied van gewasbescherming en bemesting in een bredere context toe te passen.
 • Je bent binnen het vakgebied van gewasgezondheid in staat om je een dossier snel eigen te maken op een niveau dat je een serieuze gesprekspartner bent.
 • Je zet nieuw onderzoek op, voert het uit en analyseert data uit het onderzoek met state-to-the-art wetenschappelijke methoden.
 • Je gaat diverse projecten leiden en besteedt veel aandacht aan communicatie en het verkrijgen van draagvlak bij overheid, ondernemers, financiers en andere belanghebbenden.
 • Je werkt nauw samen met boeren en tuinders en met bedrijven op gebied van nieuwe technieken, zoals biologicals, veredeling, IT, sensing en robotisering. Uiteraard presenteer je jouw resultaten voor opdrachtgevers, agrariërs, vakpers en via wetenschappelijke artikelen.

Team Gewasgezondheid

In het onderzoeksteam Gewasgezondheid werken 24 experts op vier vakgebieden (fytopathologie, entomologie, herbologie en nematologie) aan duurzame gewasbescherming in de open teelten. Er wordt in samenwerking met overheid, bedrijfsleven en praktijk gewerkt aan oplossingen voor zowel de korte als de lange termijn. De oplossingsrichtingen hiervoor zijn cultuurmaatregelen zoals bemesting en bodembeheer, waarschuwingssystemen, biologische bestrijding, een weloverwogen inzet van chemie en dat ingepast in innovatieve bedrijfssystemen. Door het gecombineerd inzetten bieden we de sector oplossingen voor schimmelziekten, insectenplagen, nematoden, onkruiden en slakken.

Wij vragen

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van duurzame gewasbescherming in de akkerbouw en/of vollegrondsgroententeelt;
 • brede agronomische interesse;
 • enthousiasme in het functioneren in een (commerciële) omgeving met sterke belangenverstrengelingen of -tegenstellingen;
 • uitstekende sociale vaardigheden en een flexibele, teamgerichte instelling;
 • belangrijke competenties zijn: creativiteit, durf, samenwerken, pro-activiteit en resultaatgerichtheid.

Voor deze functie is een goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Het gewenste taalniveau is C1. Meer informatie over dit niveau is te vinden in het document Taalniveau.

Wij bieden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, flexibele uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.790,= tot maximaal €5.183,= bruto bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10/11).

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 16e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marleen Riemens, marleen.riemens@wur.nl (teamleider). Tel. nr.: 0317 480499.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met vacaturemeldingen.psg@wur.nl

Algemene informatie over WUR Open Teelten is te vinden op www.wur.nl/openteelten

Wil je solliciteren?

Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 30 juni 2021.

We ontvangen in deze ronde graag alleen jouw CV en motivatiebrief. Overige documenten komen in een eventueel tweede ronde aan bod en zullen dan worden opgevraagd.

Gelijke kansen

WUR is een inclusieve werkgever die gelijke kansen biedt. Wij ontvangen graag sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen ongeacht hun ras, geslacht, functiebeperking, religie / levensovertuiging, seksuele geaardheid of leeftijd.

Wij zijn

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

De Business Unit Open Teelten van Wageningen University & Research wil een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van economische gezonde open teelten sectoren met respect voor natuur, milieu en mens en brengt wetenschap in de praktijk.

De BU is gespecialiseerd in het toetsen en ontwikkelen van innovaties in akkerbouw, fruit-, boom-, vollegrondsgroenteteelt en de groene ruimte. We zijn expert in  het succesvol ontwikkelen en toetsen op praktijkschaal op basis van wetenschappelijke verantwoorde methoden en technieken. We doen dit met name met onze unieke kennis, proefbedrijven en bewaarfaciliteiten, zowel nationaal als internationaal.

Bekijk hier de video

We werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39527".