Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Trade Compliance Specialist

Enza Zaden | wo | Enkhuizen
Geplaatst: 11/06/2021


Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Enza Zaden veredelt, produceert en verkoopt groentezaad in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Als Trade Compliance Specialist verzamel je proactief relevante wet- en regelgeving, met name op het fytosanitaire gebied en andere zaken gerelateerd aan de toegang tot de markt. Je analyseert deze informatie en ondersteunt de implementatie hiervan binnen de organisatie. Eén van je taken is het voorbereiden en uitvoeren van de (interne) communicatie op (inter)nationale wet- en regelgeving met betrekking tot de relevante vereisten. Je werkt daarbij nauw samen met instanties als Plantum en De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en je neemt eventueel deel in externe werkgroepen. Verder ben je verantwoordelijk voor het samenvatten en vertalen van complexe regelgeving en maak je duidelijke overzichten voor het bedrijf. Je hebt een belangrijke rol als in het aandragen en implementeren van procesverbeteringen voor onze afdeling, zodat we nog efficiënter en effectiever gaan samenwerken. En daarnaast werk je ook in diverse cross-functionele projecten over de implementatie van fytosanitaire eisen binnen het bedrijf.

Aangezien Trade Compliance op vele manieren van invloed is binnen Enza Zaden, werk je niet alleen met verschillende afdelingen in Nederland samen, maar ook wereldwijd. De internationale handelsregelgeving verandert snel en heeft een grote impact op toegang tot de internationale markt, waardoor deze functie erg bedrijvig en afwisselend is.

Je rapporteert aan de Trade Compliance Manager en maakt onderdeel uit van de Trade Compliance team. Je focus is op de werkzaamheden op het gebied van handelsregelgeving met betrekking tot de fytosanitaire eisen.

Door jouw uitstekende analytische en organisatorische capaciteiten kun je goed grote hoeveelheden informatie verwerken. Doordat je een flexibele ‘mindset’ hebt kun je makkelijk tussen verschillende taken schakelen. Je bent een sterke communicator, zowel mondeling als schriftelijk, en je kunt makkelijk contacten leggen op allerlei niveaus. 

Je neemt end-to-end verantwoordelijkheid. Je vindt het leuk om kritisch naar de huidige processen en tools te kijken en actief met verbetervoorstellen te komen. Daarnaast heb je sterke affiniteit met ethiek en compliance.

Kortom, jij;

  • hebt een afgeronde Master (Agrarische) Bedrijfskunde, Juridische Zaken of Food Law & Regulatory Affairs van de Wageningen Universiteit (WUR);
  • Je neemt relevante werkervaring mee op het gebied van regulatory affairs of het omgaan met procedures, protocollen, wet- en regelgeving, im- en export (dit is een pre), of andere werkervaring die goed aansluit op deze functie;
  • bent vloeiend in het Engels en Nederlands;
  • kunt goed juridische en wetenschappelijke teksten interpreteren;
  • hebt sterke organisatorische, communicatieve en planningsvaardigheden;
  • hebt oog voor detail en bent analytisch sterk.

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de 'Solliciteer' button.

Meer informatie, neem contact op met Caroline van Oppen, Corporate Recruiter, 31 (0) 6 5568 0161 of via c.vanoppen@enzazaden.nl