Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Ecologisch adviseur met gedegen soortenkennis

CLM | wo | Culemborg
Geplaatst: 23/06/2021


                                                                         Duurzame landbouw
Gezond voedsel
Vitaal platteland
                                    

Gezocht: Ecologisch adviseur met gedegen soortenkennis

Heb je een gedegen ecologische kennis van soortgroepen zoals insecten, planten of vogels? Spendeer je jouw tijd graag aan het inventariseren van verschillende flora en fauna en vind je het tegelijkertijd leuk om resultaten te rapporteren en te vertalen naar praktische adviezen? Kun je je verplaatsen in de belangen van de agrarische ondernemers en andere partijen? Dan is CLM misschien wel op zoek naar jou!

Wat doet CLM?

Bij CLM werken we aan de verduurzaming van de landbouw en de groene ruimte. Landbouw en biodiversiteit kunnen goed samengaan, maar botsen soms ook. Maatschappelijk staat dit in de brede belangstelling. Ook is CLM partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Onze nieuwe collega zal het CLM-biodiversiteitsteam komen versterken en werkt ook mee aan opdrachten van de teams teelt en veehouderij.

Team biodiversiteit

In onze projecten werken we aan het verhogen van de biodiversiteit door ondernemers te informeren over biodiversiteitsmaatregelen. Voorbeelden hiervan zijn de aanleg van akkerranden, het beheren van kruidenrijk grasland en het vergroenen van het erf. Om te zien of de voorgestelde maatregelen bijdragen aan biodiversiteitsherstel, ontwikkelen we monitoringsmethodieken om de aanwezige soorten op het bedrijf te inventariseren. Daarnaast werken we ook aan de problematiek van doorvergiftiging en faunaschade.

Gevraagde competenties

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en aantoonbare ecologische kennis.
  • Soortenkennis is een vereiste.
  • Je hebt kennis van- en affiniteit met natuur en landbouw en wil graag een bijdrage leveren aan de verduurzaming van het landelijk gebied.
  • Je bent sterk in het rapporteren en presenteren van resultaten en kunt kennis goed in de praktijk brengen.
  • Je bent flexibel, ondernemend en proactief.
  • Je bent een teamspeler, maar ook in staat om zelfstandig een opdracht af te ronden.
  • Je kunt goed overweg met Excel en bent in het bezit van rijbewijs B.

Het aanbod

We bieden een uitdagende baan in een collegiale omgeving, met interessante ontwikkelingsmogelijkheden, veel eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid om zelf projecten te ontwikkelen. Salaris is marktconform, afhankelijk van ervaring. De functie is in eerste instantie voor één jaar voor 28-36 uur per week, met zicht op een vaste aanstelling.

De procedure

Geïnteresseerden kunnen tot en met 15 augustus 2021 hun motivatie en CV richten aan: moverheul@clm.nl onder vermelding van vacature 21002. Voor meer informatie: bel met Edo Dijkman (directeur) 06 52401428 of Joost Lommen (team agrobiodiversiteit) 0345-470758.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39518".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.