Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Functioneel beheerder agrarische informatie en data

Wageningen University & Research | hbo wo | Wageningen
Geplaatst: 07/06/2021


Heb jij ervaring met digitale boekhoudsystemen, elektronische betaalsystemen en financiële automatiseringsprocessen? En daarnaast kennis van en affiniteit met de Nederlandse land- en tuinbouwsector?

Je faciliteert voor verschillende wettelijke onderzoeksprojecten van Wageningen Economic Research de centrale verzameling van financiële en duurzaamheidsgegevens van agrarische bedrijven, die deelnemen aan het Bedrijveninformatienet. Om onze deelnemers zoveel mogelijk te ontlasten is ons streven om deze dataverzameling waar mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen. Dit doen we door slim aan te haken bij andere digitale systemen en diensten waarmee de agrarische ondernemer werkt, zoals digitale boekhoudpakketten, elektronische factuursystemen, internetbankieren en online dataregistratiesystemen. Als functioneel beheerder vervul je een belangrijke sleutelrol in het proces van het importeren, bewerken, verwerken, verrijken en ontsluiten van deze data, zodat dit op een zorgvuldige en efficiënte wijze verloopt. De functie van functioneel beheerder is veelzijdig:

 • Je beheert de machtigingen tot externe databronnen, onderhoudt de relaties met onze contactpersonen, bespreekt en denkt mee in oplossingen bij technische storingen in de systemen en/of kwaliteits-issues met de externe data
 • Je downloadt en importeert gegevens uit verschillende systemen en draagt zorg voor een correcte automatische verwerking hiervan. Voor e-facturen (bijv. XML-bestanden) onderhoud je de achterliggende artikelcode koppelingen. PDF-facturen verwerk je met scan- en herken software (Scansys) en je onderhoud de onderliggende templates
 • Je deelt via de interne service- en helpdesk kennis en informatie over de juiste bewerking en verwerking van externe data aan je collega financieel en bedrijfseconomisch medewerkers. Je geeft hen inhoudelijk support, beantwoordt hulp- en adviesvragen, en begeleidt hen in de overstap van papieren naar digitale gegevensverzameling
 • Je vervult intern een brugfunctie met onze IT-specialisten voor een goede geautomatiseerde verwerking van de externe data in ons zelfontwikkelde data-invoersysteem (ARTIS) en de ontsluiting via ons nieuw in ontwikkeling-zijnde DataWareHouse-systeem. Behalve dat je in staat bent om mee te denken over automatiseringsvragen en oplossingen, voer je zelf ook eenvoudige aanpassingen door in onze invoerschermen, controleregels en modellen

Binnen Wageningen Economic Research worden zeven expertisegroepen onderscheiden, deze functie valt binnen de expertisegroep Bedrijveninformatienet. Wij zijn gespecialiseerd in het verzamelen en administreren van de financiële cijfers en duurzaamheidsgegevens van een representatieve groep van circa 1.500 land-, tuinbouw-, visserij- en bosbouwbedrijven in Nederland. Dit is een wettelijke taak die wij uitvoeren in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarnaast zijn deze gegevens een belangrijke bron voor al het onderzoek dat Wageningen Economic Research doet naar een duurzame en economisch toekomstbestendige agrarische sector in Nederland. Deze onderzoeken doen wij in opdracht van overheden, agrarische bedrijven, sectororganisaties en ngo’s zowel nationaal als internationaal.

Wageningen Economic Research is met haar 2 hoofdlocaties gevestigd in Wageningen op de Campus en in Den Haag. Daarnaast heeft het Bedrijveninformatienet nog 7 regionale, kleinere kantoren door het hele land. In totaal zijn ruim 60 medewerkers werkzaam bij het Bedrijveninformatienet van Wageningen Economic Research.

Wij vragen

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld HAS, (agrarische) bedrijfseconomie, business & IT management, technische bedrijfskunde of (bedrijfs)informatica;
 • je hebt kennis en affiniteit met de agrarische sector en bedrijfsvoering op land- en tuinbouwbedrijven;
 • je bent ervaren met financiële automatiseringsprocessen, elektronische betaalsystemen en online boekhoudpakketen;
 • je bent bereid om de door Wageningen Economic Research zelfontwikkelde data-invoersysteem (ARTIS) te leren en te onderhouden, en vaardigheden op te doen voor het werken met ons DataWareHouse-systeem;
 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan goed samenwerken, en bent iemand met een flexibele houding en klantgerichte instelling. Je bent analytisch sterk, je kan goed luisteren en je inleven in de wensen en behoeften van samenwerkingspartners en collega’s en bent in staat om je werkwijze hierop af te stemmen;
 • je bent betrokken en collegiaal, met een nauwkeurige werkwijze en oog voor detail. Iemand die cijfermatig goed onderlegd is, goed zelfstandig de werkzaamheden kan plannen en het vermogen heeft om ook onder tijdsdruk goed te presteren.

Wij bieden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus in Wageningen aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2,649- tot maximaal €3.615,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 8). Wanneer je nog niet volledig voldoet aan de functie-eisen, kan aanloopschaal 7 van toepassing zijn. Bovendien is een aanstelling van 32 uur per week bespreekbaar.

Standplaats voor deze functie is Wageningen (en in overleg is standplaats Den Haag mogelijk). Momenteel werken we tijdens de coronacrisis vooral vanuit huis, in de toekomst blijft de mogelijkheid bestaan om gedeeltelijk thuis te werken.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Wil je een indruk krijgen van de onderzoeksprojecten bij Wageningen Economic Research, waarvoor jij vooral voor nationale projecten gegevens verzamelt? Bekijk dan deze korte video.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bernard Douma (projectleider Bedrijveninformatienet) via 070-3358220 of bernard.douma@wur.nl of Arie Kooiman (coördinator Helpdesk Bedrijveninformatienet) via 070-3358495.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Willemsen, Corporate recruiter of Joke Toet, Recruitment support via recruitment.ssg@wur.nl.

Wil je solliciteren?

Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Alleen sollicitaties ontvangen via deze weg worden in behandeling genomen.

Deze vacature staat open tot en met 30 juni 2021. De eerste sollicitatiegesprekken worden zo spoedig mogelijk na sluitingsdatum gepland.

De vacature blijft open staan totdat deze definitief is ingevuld. Mocht je de vacature na 30 juni 2021 voor het eerst onder ogen krijgen, neem dan even contact met ons op om te informeren naar de stand van zaken.

Gelijke kansen

Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina. Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Binnen Wageningen University & Research maakt het Wageningen Economic Research samen met het Centre for Development Innovation en het universitaire Departement Maatschappijwetenschappen, deel uit van de Social Sciences Group. Wij omvatten de hele kennisketen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, toegepast wetenschappelijk onderzoek en consultancy en capacity building.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39437".