Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Inspecteur Melkveehouderij

COKZ | mbo hbo | Buitendienst Midden en Noord
Geplaatst: 12/05/2021


Vind je veiligheid en kwaliteit van de producten, die je eet, belangrijk en wil je graag als toezichthouder hier een bijdrage aan leveren? Ben jij kritisch, maar weet je toch de juiste samenwerking te vinden met alle partijen?

Per direct zijn wij opzoek naar

Inspecteur Melkveehouderij

Regio Midden/Noord
(38 uur)

Jouw uitdaging

Als Inspecteur Melkveehouderij ben je samen met het team verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles binnen de zuivelsector. Je houdt hiermee toezicht op de naleving van Europese en nationale wet- en regelgeving en eisen van importerende overheden op het terrein van voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Een inspectie of audit doe je zelfstandig en je bekijkt afhankelijk van het doel van de controle de locaties, administratieve- en bedrijfsprocessen, de producten en inspecties ten behoeve van de export. Op basis van alle informatie beoordeel je onderbouwd of het bedrijf wel of niet voldoet aan de regelgeving, maak je een rapport van bevindingen op en pas je eventueel de juiste maatregel toe. Je zorgt voor een juiste planning en eventuele tijdige herinspecties en audits.

Uiteraard lever je ook een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en processen van de werkzaamheden en ondersteun je waar nodig je collega’s.

Waar kom je te werken?

COKZ houdt toezicht op de veiligheid en kwaliteit van in Nederland geproduceerde zuivelproducten, eieren en eiproducten op grond van de Wet dieren en de Warenwet. Dat doen wij door middel van het uitvoeren van keurings- en toezichtstaken vanuit een onafhankelijke positie. Deze positie vraagt om medewerkers, die zich bewust zijn van hun rol en verantwoordelijkheden binnen en buiten de organisatie, vakbekwaam en integer zijn.

De afdeling Toezicht en Controle voert de controles uit binnen de zuivel-, eieren- en pluimveesector en bestaat uit twee teams. De teams worden aangestuurd door twee teamleiders en één manager. De afdeling bestaat momenteel uit 33 medewerkers.
In het domein Zuivel voert de ene groep de inspecties en audits uit zoals eerder beschreven en een andere groep de monsternames met bijhorende inspecties.

Jouw profiel

Je bent in staat scherp te observeren zonder vooringenomenheid. Je durft vragen te stellen en neemt zowel verbale als non-verbale boodschappen in je op. Je bent in staat feiten en meningen van elkaar te scheiden en beoordeelt kritisch alle relevante informatie voor je tot een oordeel komt op basis van het toetsingskader.

Je bent standvastig als het gaat om wet- en regelgeving, maar empathisch in je communicatie en in staat om op een professionele wijze slecht nieuws over te brengen. Je laat je niet uit het veld slaan door stressvolle situaties. Je bent in

staat om je werk zelfstandig te organiseren en te plannen, maar je begrijpt heel goed de meerwaarde van het team en je rol binnen de organisatie. Ook weet je goed in te spelen op veranderende omstandigheden en schakel je snel en flexibel wanneer de situatie daar om vraagt.

Verder vragen wij:

  • een relevante afgeronde Mbo+ / Hbo opleiding richting levensmiddelentechnologie;
  • kennis van en/of ervaring met veiligheidssystemen, zoals HACCP en relevante wet- en regelgeving;
  • gevoel voor bestuurlijke processen en politieke besluitvormingsprocessen;
  • goede kennis van de Nederlandse taal;
  • een geldig rijbewijs B.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende functie met ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en verdere verdieping van de functie. Je salaris ligt mede afhankelijk van je kennis- en ervaringsniveau in schaal 7 (€ 2.511,- en € 3.682,- bruto op fulltime basis). Tevens bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto, telefoon en laptop van de zaak.

Interesse?

Wil je meer weten over de organisatie of de functie? Neem dan contact op met Klaas Wijnsma, teamleider Buitendienst, op telefoonnummer: 06- 82 32 38 94. Wil je direct solliciteren, dan kun je jouw motivatie voorzien van CV mailen naar HR@cokz.nl t.a.v. Mariëlle Roestenburg (HR Adviseur). De sollicitatieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39266".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.