Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Adviseur Luchtkwaliteit

Omgevingsdienst Brabant Noord / CeresRecruitment bv | hbo | Den Bosch
Geplaatst: 07/05/2021


Weet jij veel van geur en lucht en de impact hiervan op de (leef)omgeving? Wil je werken bij een overheidsinstantie waar je het verschil kan maken? Kun jij die kennis vertalen naar goed advies? Dan word jij wellicht onze nieuwe collega. De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) is voor het team Specialisten op zoek naar een Adviseur Luchtkwaliteit. Als jij je hierin herkent en je wil inzetten voor de leefomgeving in Noordoost-Brabant, kom dan werken bij ODBN in Den Bosch.

De ODBN opereert, als een van de grootste Omgevingsdiensten in Nederland, in een complex, snel veranderend speelveld. Dat maakt dat zij als jonge, energieke organisatie snel groeien en voorop willen lopen in de nieuwe manier van werken. Samen met zo’n 300 betrokken collega’s zet jij je elke dag in om te zorgen dat ruim 1 miljoen Brabanders veilig kunnen wonen, werken en recreëren. In een gebied met zware industrie, de hoogste dichtheid van agrarische bedrijven in Nederland en veel drugscriminaliteit. Daarbij spelen verschillende belangen, ODBN ziet het als uitdaging om deze met elkaar te verenigen, op basis van kennis van zaken en het delen ervan. Veilige leefomgeving voor iedereen, met respect voor de natuur, werken aan een kenniscentrum voor landbouw en groene wetgeving. Met oog voor alle milieuaspecten en duurzame ontwikkeling voor de landbouw. De Specialisten van ODBN lopen voorop om de uitvoering van beleid in te brengen en leidend te laten zijn aan landelijke tafels om ditzelfde beleid te actualiseren. Binnen deze dynamiek doe jij betekenisvol en belangrijk werk. Op de website van www.odbn.nl lees je meer.

Functie

Wat ga je doen als Adviseur luchtkwaliteit?

Het vertalen van technische en inhoudelijke informatie van bijvoorbeeld de bouw van een varkensstal, naar een concreet, juridisch onderbouwd en vooral helder advies ten aanzien van de te verlenen vergunning. Je werkt vanuit het team Specialisten en nadrukkelijk samen met 35 collega’s, ieder met zijn of haar expertise, zaakeigenaren en vergunningverleners.

Je houdt je bezig met zowel agrarische als industriële dossiers:

 • Je adviseert over geurhinder bij vergunningaanvragen bouwen (achtergrondbelasting) en in ruimtelijke plannen (vaste afstanden, voorgrond-, achtergrondbelasting).
 • Ook adviseer je over luchtkwaliteit bij vergunningaanvragen, ruimtelijke plannen en het NSL.
 • Je beoordeelt onderzoeksrapportages van derden en rapporteert hierover.
 • Daarnaast stel je onderzoeksrapportages op om de effecten van geur in beeld te brengen en om te toetsen aan de geurnormen uit de Interim Omgevingsverordening Noord-Brabant.
 • De monitoring van het NSL voer je uit met de Monitoringstool.
 • Je overlegt met de behandelende zaakeigenaar, externe adviseurs en met andere specialisten binnen de ODBN.
 • Je stelt voorschriften en overwegingen op ten behoeve van een vergunning.
 • Je beantwoordt zienswijzen en beroepen.
 • Je overlegt over dit alles met de behandelend vergunningverlener, jurist, externe adviseurs en met andere specialisten binnen de ODBN. Kortom: een baan waar geen uur hetzelfde is en waar jouw advies direct impact heeft op de directe leefomgeving.

Profiel

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt de ambitie om jouw kennis en kunde in te zetten voor een betere leefomgeving.
 • Je bent in staat om technische informatie om te zetten in een volledig, concreet en helder advies.
 • Je bent goed in managen van verwachtingen bij interne- en externe opdrachtgevers, zoals deelnemende gemeentes, provincies, adviserende ingenieursbureaus, ondernemers en bedrijven.
 • Hierbij zet je je kwaliteiten in zoals je enthousiasme, nauwgezetheid, samenwerking en vooral standvastigheid.
 • Je hebt een goed gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen.
 • Van nature denk je in kansen en oplossingen en komt met voorstellen. Of weet probleemstellingen te vertalen naar een onderzoeksvraag.
 • Je hebt ten minste een afgeronde relevante hbo-opleiding. Je beschikt over actuele kennis en ervaring op het gebied van geur en luchtkwaliteit. Je kunt goed overweg met data en toegepaste rekensoftware als V-Stacks, ISL3a en/of Geomilieu.

Heb je minder concrete ervaring in dit specifieke vakgebied, maar wel affiniteit met milieu en lucht? Dan dagen we je vooral uit te solliciteren.

Standplaats

Den Bosch

Wat heeft ODBN  te bieden?

Een boeiende werkomgeving, met betrokken collega’s met kennis van zaken. Modern en prettig kantoor, waar de faciliteiten goed voor elkaar zijn.
ODBN vindt de balans tussen werk en privé erg belangrijk. Flexibele invulling van je werktijden is dan ook geen probleem. Want als jij goed in je vel zit, kunnen we gezamenlijk meer bereiken. Doordat we zoveel mogelijk digitaal werken, kun je plaats- en tijdsonafhankelijk werken. En we hebben zeer goede thuiswerkfaciliteiten.

De arbeidsvoorwaarden zijn ook goed geregeld. De Brabantse omgevingsdiensten vallen onder de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties.

Naast een boeiende werkomgeving en je salaris ontvang je een Individueel keuzebudget (IKB) ter hoogte van 17,05% van je salaris. Dit kun je onder andere gebruiken om extra verlof te kopen. Ook hebben we een paar specifieke regelingen, zoals:

 • Volledige vergoeding woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Sporten tegen een sterk gereduceerd tarief bij Sportiom en LACO.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.
 • De functie van Specialist Geur en Luchtkwaliteit is ingedeeld in functieschaal 10. Dat betekent een salaris minimaal € 2.973,- en maximaal € 4.494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • In eerste instantie gaat het om een dienstverband voor één jaar, gevolgd door een mogelijke omzetting naar een vast dienstverband.

Reageren

ODBN heeft de Werving en Selectie voor de vacature exclusief uitbesteed aan Atelier van Buiten / CeresRecruitment. Voor vragen over de vacature of procedure: Gert Bijker, 06-29239042 gert.bijker@ceresinterimsolutions.nl of Stephan Temmink, 06-13128199 s.temmink@vanbuiten.nl

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39151".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.