Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Animal Care Technician

Cargill | mbo | Velddriel
Geplaatst: 01/04/2021


Wil jij graag met landbouwhuisdieren werken? Heb je affiniteit met diervoeding en onderzoek? Ben je een sociale teamplayer? En lijkt het jou leuk wat meer te doen als alleen dierverzorging en trek je je hand niet terug om te werken in weekenden? Lees dan snel verder. Je hebt zojuist jouw droombaan gevonden. Voor onze locatie Velddriel zoeken wij namelijk een:

Animal Care Technician

Hoe ziet jouw dag eruit

Je begint je dag met een kop koffie in de kantine waar de taken verdeeld worden met collega’s. Daarna ga je de verzorging van onze kippen, koeien of varkens uitvoeren. Op dagen dat er samples moeten worden genomen of andere proef gerelateerde werkzaamheden ga je samen met collega’s dit uitvoeren volgens werkprotocol. ’s Middags staat de tweede ronde verzorging en observatie op de planning en wordt de administratie bijgewerkt. Eventueel neem je zelf initiatief om de stallen en omgeving netjes te houden. Je mag zelfstandig de koeien melken in de ochtend of avond en eens in de vier weken word je ingeplant in het weekend. Al deze uren zullen uiteraard op andere momenten in de week gecompenseerd worden. 

Wat kun je verwachten van de organisatie?

Als je ’s ochtends het kantoor van Cargill binnenstapt, word je vriendelijk gedag gezegd door je collega’s. Iedere dag helpen we elkaar het welzijn van onze dieren hoog te houden. Je komt te werken in een klein team, waardoor de lijntjes lekker kort zijn. We werken hard en proberen de onderzoekers die ook op onze locatie zitten echt verder te helpen, maar een grapje op zijn tijd of het delen van je weekendavonturen waarderen we ook enorm. Je komt binnen in een hecht team, die jouw inbreng en creativiteit enorm waardeert!

Wat breng je mee:

Wij zoeken zoeken een Animal care technician die denkt in mogelijkheden in plaats van problemen. Iemand die overal kansen ziet en deze proactief oppakt. Je houdt ervan om de samenwerking aan te gaan met collega’s en hebt oprechte interesse in mens en dier. De volgende werkzaamheden zullen dan ook in je takenpakket zitten:

 • Algemene verzorging (o.a. door voeding te geven en gezondheid te controleren) van verschillende diersoorten om hun welzijn volgens hoge kwaliteitsstandaarden te garanderen
 • Assisteren bij de uitvoering van biotechnische ingrepen
 • Schoonmaken en desinfecteren van dierverblijven
 • Zorgvuldig noteren van bevindingen die te maken hebben met het welzijn van de dieren
 • Communiceren met collega’s over de voortgang van de dieren
 • Tweemaal per week een melkdienst en eens in de vier weken een weekenddienst

Daarnaast verwachten wij van jou:

 • Een afgeronde MBO-opleiding veehouderij of dierverzorging
 • Belangstelling voor dieren
 • In het bezit te zijn van een kwalificatie conform Art 13F is een pre maar niet noodzakelijk
 • Lichamelijk in staat zijn om zwaar en fysiek werk te verrichten
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Een echte teamplayer

Wat bieden we jou

Word jij de nieuwe Animal care technician binnen Cargill? Dan bieden we jou een fulltime functie aan. Je ontvangt een goed salaris op basis van een 38,75-urige werkweek. Daarnaast word je vergoed voor je weekenddiensten, krijg je een goede reiskostenvergoeding en kennen we een uitstekende pensioenregeling. Bovendien vind je bij ons ook nog eens enorm veel gezelligheid van je nieuwe collega’s.

Wat maakt het werken bij Cargill nou zo leuk en uniek? We hebben het enkele collega's van het team van de Animal technicians in Velddriel gevraagd:
"Omdat we werken met levende have is geen dag hetzelfde. Van koeien melken, biggengeboortes, uitkomst van kuikens tot secties en mest verzamelen, elk onderzoek dat we uitvoeren is anders. Dit maakt het erg uitdagend en afwisselend. Er is veel contact met het researchteam waar we ook inspraak hebben, dit zorgt voor veel betrokkenheid. Bovendien werken we in een superleuk jong en klein team waarin we elkaar helpen. We hebben veel vrijheid qua persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden."

 

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39117".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.