Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Manager weefselkweek laboratorium

Fairplant / Doornbos Werving & Selectie | hbo wo | Emmeloord
Geplaatst: 07/04/2021


Fairplant in Emmeloord heeft een passie voor het kweken van planten. Het bedrijf is opgericht in 2005 vanuit boomkwekerij Blok uit Luttelgeest (FL). Fairplant kweekt en verhandelt uitgangsmateriaal voor boom- en fruitkwekers, zoals onderstammen, fruitbomen en diverse kleinfruitplanten. Dankzij de prachtige grond in Noordoostpolder krijgt de plant een sterke, vruchtbare basis. Fairplant zet wereldwijd onderstammen af voor appels, peren en steenfruit (kersen, pruimen), 1- en 2-jarige fruitbomen en kleinfruitplanten, zoals blauwe bessen en frambozen. Daarnaast vindt er ook rechtstreeks verkoop aan de consument plaats via webshop Treeplant.nl.

Recent heeft het bedrijf geïnvesteerd in een hypermodern “tissue culture laboratorium” kijk voor meer informatie op deze link Fairplant start met Tissue Culture lab in 40ft container - Fairplant in eerste instantie zal in het nieuwe in-vitro lab activiteiten plaats vinden op de groeiende vraag naar onder andere blauwe bessenplanten. Op termijn zal de groei en uitbouw ook voor andere fruitsoorten plaats gaan vinden.

De functie

De eerst maanden zal je goed ingewerkt worden door je collega’s in Emmeloord en de medewerkers van de leverancier in ’s-Gravendeel. Het doel is dat het nieuwe laboratorium in oktober in gebruik zal worden genomen en tot die tijd is er volop werk te verrichten om alles in goede banen te leiden. Je bent de eerste medewerker voor dit nieuwe bedrijfsonderdeel en vanaf dag één verantwoordelijk voor inrichting, beheer en uitbouw van deze activiteit. Het aannemen van personeel zal daarbij ook tot je taken horen. Voor het eerste jaar is de verwachting dat er een output van ruim 1 miljoen planten zal komen met een hoge kwaliteit waar jij de eindverantwoording voor hebt. Wil je meer weten of deze functie bij je past neem dan gerust contact op voor een persoonlijk gesprek.

Het profiel

Voor deze uitdagende en ondernemende baan zoeken wij bij voorkeur iemand die ervaring heeft in weefselkweek maar ook bereid is om hands-on en praktisch aan de slag te gaan. Het eerste jaar zal er nog geen groot team aanwezig zijn en zal je zelf ook praktisch invulling aan taken moeten geven. Je hebt een HBO/WO opleiding richting biotechnologie, veredeling, biologie of breder richting plantenteelt en laboratorium. Voor ons gaat het er om dat jij aanvoelt of dit bij je past en dat je er samen met de leverancier en collega’s van Fairplant een succes van gaat maken. Vanwege de internationale setting van het bedrijf is goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal noodzakelijk.

Ons aanbod

Naast deze unieke uitdaging biedt Fairplant ook een goede werkomgeving. Huidige medewerkers van Fairplant omschrijven de sfeer als gemoedelijk en no-nonsense. Je staat met dit werk aan de basis van de voedselketen voor productie van heerlijk fruit. Naast fijne collega’s en een gemotiveerd team biedt Fairplant je ook passende arbeidsvoorwaarden en persoonlijke groei.

Jouw reactie

Fairplant heeft de werving en selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan Doornbos Werving & Selectie. Voor meer informatie kun je terecht bij Klaas Doornbos, bereikbaar op 06-22235421 of via info@doornboswerving.nl. Sollicitaties via www.doornboswerving.nl

Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op: www.fairplant.nl en op www.treeplant.nl.

Doornbos Werving & Selectie is gespecialiseerd in recruitment in de Agribusiness voor specialistische en leidinggevende functies op MBO+, HBO en WO-niveau. De focus is op functies binnen de akkerbouw, tuinbouw, veehouderij en agrotechniek. Met onze persoonlijke aanpak en begeleiding streven we naar een match en relatie voor de lange termijn.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH39092".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.