Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Product Manager of Junior Product manager

Veredelingsbedrijf sierteelt / Lutgo HR | hbo wo | West-Nederland
Geplaatst: 09/02/2021


Code: 2021-00014
Bedrijf: Veredelingsbedrijf sierteelt
Regio: West-Nederland

Dit internationaal actieve veredelingsbedrijf heeft een sterke positie in een concurrerende markt opgebouwd met de levering van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor de professionele teler. Het bedrijf is marktleider in diverse siergewassen. Voor de productgroep ‘’snijbloemen’’ wordt gezocht naar een Product Manager of Junior Product manager (enkele jaren ervaring in de sierteelt, commercieel, schakel tussen teler en markt).

Het bedrijf

Het bedrijf heeft in de afgelopen tientallen jaren wereldwijd een uitstekende reputatie in de sierteelt veroverd dankzij de succesvolle, innovatieve en vaak baanbrekende veredeling van zaden en stekken. Veel van die innovaties zijn de vaste standaard geworden voor de hele sector. Uitgangspunt is ook na al die decennia het leveren van kwalitatief het beste uitgangsmateriaal met daarbij een sterke gerichtheid op alle spelers in de keten. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld voor onderzoek, productie en commerciële activiteiten. De werksfeer is daarom zeer internationaal.

De functie

De Product Manager gaat zich bezighouden met de productgroep snijbloemen. Een sterke commerciële drive met overtuigingskracht en ondernemingsgeest is noodzakelijk, maar ook kennis en verstand van het eigen product. De Product Manager moet snel kunnen schakelen tussen de wensen en de eisen van de diverse spelers in de keten en de organisatie. Om ieders (vak)taal te spreken is kennis van de keten in de sierteelt noodzakelijk. In nauwe samenwerking met de veredelaars worden rassenproeven georganiseerd waarbij de keuzes worden gemaakt in het steeds vernieuwende en ontwikkelende assortiment. De Product Manager is medeverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van strategische verkoopplannen, inclusief uitgiftebeleid en inschatting van de marktpotentie. Hij/zij neemt nieuwe initiatieven en is een echte bouwer van netwerken met alle relevante en interessante partijen zoals de Europese kwekers. Voor hen is hij/zij het ‘gezicht’ van het product en het bedrijf. De juiste kandidaat voelt zich thuis in een internationale omgeving. Voor deze functie gaat de voorkeur uit naar kandidaten met minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in de sierteelt. Kennis van zaadveredeling is een duidelijk voordeel. Doorgroei in de organisatie is een mogelijkheid bij gebleken geschiktheid.

De eisen

  • Enkele jaren aantoonbare ervaring met teelt en handel in de sierteelt
  • Ondernemende en sterke persoonlijkheid
  • Opleiding Hbo/Wo in een relevante groene studie
  • Gevoel voor nieuwe commerciële kansen
  • Succesvolle netwerkbouwer, voelt zich betrokken
  • Uitstekende beheersing Engels
  • Besluitvaardig, zorgt dat gestelde doelen bereikt worden
  • Neemt initiatief, legt verantwoording af, is een echte teamspeler
  • Spreekt de taal van zowel klanten als kwekers

Voor iemand die al enkele jaren ervaring heeft in de sierteelt en/of plantenveredeling en klaar is voor een volgende stap in een internationale en commerciële werkomgeving en de sierteelt markt goed kent, is dit een zeer geschikte functie. Zijn/haar kennis, ervaring en inzet bepalen het succes. Als je overtuigd bent van jouw kwaliteiten, dan moet je direct solliciteren. Bellen of mailen naar Jos Bouhuijzen voor meer informatie kan altijd. Jos is te bereiken op 06 1080 4667 of jos@lutgohr.nl

Lutgo HR

Ook de invulling van deze veelzijdige functie wordt gedaan door Lutgo HR, sterk in werving en selectie, loopbaanondersteuning en persoonlijke ontwikkeling in de sierteelt wereldwijd. Lutgo HR is er voor iedereen; voor kandidaten die nieuw zijn op de arbeidsmarkt of juist weer een volgende stap willen zetten in hun loopbaan. Lutgo HR zorgt voor de perfecte match met bedrijven die de beste man of vrouw willen hebben.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH38828".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.