Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Ondernemerscoach Telers & Akkerbouwers

Agrifirm | hbo | Meppel
Geplaatst: 02/03/2021


Ondernemerscoach

Help jij de agrarische ondernemer graag bij het maken van de juiste keuzes? Heb je affiniteit met en kennis van de plantaardige branche en ben je financieel onderlegd? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Functie

Agrifirm is voor haar adviesorganisatie Exlan op zoek naar een Ondernemerscoach voor telers en akkerbouwers. Het betreft een fulltime functie met als werkgebied het Noorden of het Zuiden Nederland (afhankelijk van jouw woonplaats).

Als Ondernemerscoach maak je verbinding tussen harde feiten en zachte omstandigheden. Jouw klanten zijn agrarische ondernemers die voor grote uitdagingen staan; bedrijfsovernames, persoonlijke ontwikkeling, heroriëntatie strategie, financiering- en investeringsvraagstukken etc. Stuk voor stuk ondernemers die dromen van voortzetting of uitbreiding van hun bedrijf.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je begeleidt de agrarische ondernemer op zowel persoonlijk, financieel als technisch vlak;
 • Je helpt de ondernemer op weg bij het maken van de juiste keuzes;
 • Je ondersteunt bij het bepalen van de strategie en met de realisatie van deze strategie;
 • Naast jouw bestaande klantenkring, leg je contacten met nieuwe klanten;
 • Je bouwt en onderhoudt een groot netwerk, zowel buiten als binnen de organisatie.

Als Ondernemerscoach ga je onderdeel uitmaken van het team ondernemerscoaches, een groeiend team van 6 medewerkers. Daarnaast werk je intensief samen in het klantteam met collega’s van de plantaardige teams. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur van Exlan.

Profiel

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau (bij voorkeur agrarisch ondernemerschap of bedrijfseconomie)
 • Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring als senior adviseur of ondernemerscoach
 • Affiniteit met de agrarische sector (in het bijzonder binnen de plantaardige branche)
 • Je bent financieel onderlegd
 • Je woont bij voorkeur in Noord of Zuid Nederland
 • Je bent in het bezit van een eigen auto

Dit ben jij!

Jij kunt heel goed luisteren en weet snel een sfeer van vertrouwen te creëren. Dankzij jouw analytische vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden, leg je op een positief kritische manier de vinger op de zere plek. Je bent nieuwsgierig van aard en bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de plantaardige sector.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende functie in een enthousiast en betrokken team waar samenwerking en resultaat centraal staan. Je werkt voornamelijk vanuit huis en komt met enige regelmaat bij ons kantoor in Meppel, Apeldoorn of Oss.

Als collega bij Agrifirm ontvang je:

 • Een inwerkprogramma
 • Een goed salaris
 • Circa 36 vrije dagen (ca. 23 vakantiedagen & 13 ATV o.b.v. fulltime)
 • Laptop & Iphone
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden via onze Agrifirm Academy

Royal Agrifirm Group

De visie van Agrifirm is om elke dag te werken aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Wij willen ervoor zorgen dat we iedereen betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel kunnen blijven aanbieden. Agrifirm levert daarom kwalitatief hoogstaande producten als diervoeders, producten voor de teelt van gewassen en professioneel advies.

Agrifirm is circa 120 jaar geleden opgericht in Nederland en is nu een toonaangevende, agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterbedrijven gevestigd in 16 landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië en een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en met ruim 3.000 betrokken medewerkers werkt Agrifirm iedere dag aan een gezonde toekomst voor boer én maatschappij.

Exlan

Exlan is onderdeel van Agrifirm NWE en biedt betaalde advisering aan op het gebied van ondernemerscoaching, wet en regelgeving en bouwbegeleiding rondom bedrijfsontwikkeling, mest- en mineralen en bemiddeling in productierechten. Met andere woorden, advisering waar je als ondernemer in de agrarische sector behoefte aan kunt hebben bij veranderende omstandigheden.

Exlan is een team van circa 80 medewerkers gevestigd in Oss, Meppel en Apeldoorn.

Ben jij onze nieuwe collega die het verschil weet te maken!

Dan ligt er een mooie carrière voor je in het verschiet bij Agrifirm! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Meerman, Corporate Recruiter, op 06 – 12 25 90 93.

Solliciteren kan via de "solliciteer" button. Je reactie (cv en motivatie) kan je richten aan Suzanne Meerman.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoewel we het aanbod van hulp waarderen, accepteert Agrifirm geen ongevraagde cv's van wervingsbureaus. Alle cv's die door wervingsbureaus worden ingediend bij Agrifirm via e-mail, internet of rechtstreeks zonder een geldige schriftelijke overeenkomst worden beschouwd als eigendom van Agrifirm. Er worden geen kosten betaald indien de betreffende kandidaat wordt aangenomen door Agrifirm.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure