Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Business Controller (lid directieteam)
hands-on – procesverbetering - affiniteit met agriwereld

Dairymaster BV / Métier B.V. | hbo wo | Zeewolde
Geplaatst: 23/02/2021


De rol

Dairymaster BV ontwikkelt zich meer en meer als de commerciële hoofdvestiging van Dairymaster (Ierland) voor het vasteland van de EU en is in steeds meer landen actief.

De dagelijkse projectuitvoering verloopt goed. Echter met het uitbreiden van de markt, worden een strakke inrichting en vastlegging van processen en afspraken, sturing vanuit data en borging van financiële stromen steeds belangrijker, zowel tussen Dairymaster in Ierland en Dairymaster BV als naar dealers in binnen- en buitenland en vice versa.

Dairymaster BV is een organisatie waar samenwerking en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staan. Iedereen, ook de directeur, werkt met een hands-on instelling mee aan het succes van het bedrijf. Jij bent dus naast het verbeteren van processen ook actief in de dagelijkse operatie.

Je stuurt de financieel administratief medewerker aan die de boekhouding goed onder controle heeft. Je richt een waterdicht proces in voor het maken van voor- en nacalculaties, zodat pijnpunten zichtbaar worden die vervolgens weer aangepakt kunnen worden. Je controleert, verwerkt en analyseert (financiële) gegevens en vertaalt dit naar maandelijkse rapportages. Je bewaakt de resultaten en marges en stuurt op kostenefficiency. Ook maak je liquiditeitsplanningen, begrotingen en prognoses en bewaak je budgetten. Op basis daarvan signaleer je aandachtspunten, verbanden en trends.

Daarnaast pak je op projectmatige wijze verbeterpunten op. Je bouwt voort op wat al staat en inventariseert, analyseert en bepaalt het procesverloop en legt deze vast. Je zorgt dat processen en werkwijzen gevolgd en geborgd worden om een efficiënte, effectieve en kostenbesparende organisatie te behouden. Je houdt je o.a. ook bezig met KPI’s en Lean principes.

Het inrichten van dealerkanalen heeft prioriteit. Dealers zijn erop gericht om service en onderhoud aan bestaande installaties te verrichten of volledige nieuwe installaties te plaatsen. Deze diversiteit vereist de vastlegging van verschillende processen van o.a. logistiek, voorraadbeheer, betalingsafspraken, service- en onderhoudscontracten, selectiecriteria, leveringsvoorwaarden en klachtafhandeling. Daarnaast moeten er koppelingen worden gemaakt met de website, webshop, ERP en CRM pakket. Op deze wijze is continu inzicht in cijfers m.b.t. voorraden, projectverloop en financiën.

Daarnaast houd je je bezig met de controlling van de supply chain. Op de lange termijn maak je ook inzichtelijk wat de kosten en baten zijn van het inzetten van marketingbureaus en callcenters.

Belangrijk is dat je in staat bent jouw collega’s mee te krijgen in de veranderingen die je doorvoert. Door jouw inzet creëer je inzicht, continuïteit, bewaking en de mogelijkheid om heel gericht te sturen op cijfers en data.

Standplaats: Zeewolde

Wat is vereist?

  • Afgeronde Hbo- of Wo-opleiding;
  • Leidinggevende ervaring in een professionele, op service gerichte, technische organisatie;
  • Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal is een must;
  • Affiniteit met de agrarische wereld is een pre;
  • Je hebt géén ‘9 tot 5 mentaliteit’.

Persoonskenmerken

Je bent een energieke en inspirerende persoonlijkheid die anderen uitdaagt en enthousiasmeert om er ‘samen voor te gaan’. Je vindt het belangrijk anderen te betrekken en mee te laten denken bij het optimaliseren van processen en systemen. Je hebt een verfrissende kijk op de zaak en komt met out of the box oplossingen wanneer er knelpunten ontstaan.

Jouw analytische vermogen stelt je in staat samenhang te zien in alle informatie die je krijgt en visie te ontwikkelen. Je hebt een scherp oog voor verbetermogelijkheden en weet deze om te zetten in haalbare doelen.

Op technisch gebied ben je voldoende onderlegd en ervaren om op niveau met collega’s te kunnen communiceren. Je begrijpt hoe processen verlopen en wat de consequenties zijn wanneer hierin wijzigingen worden doorgevoerd.

Werken bij Europe Dairy Systems

Dairymaster BV is onderdeel van Dairymaster (Ierland) en opereert in een groot aantal landen in Europa. Tevens zijn zij producent van mobiele melkinstallaties, deze worden in eigen beheer geproduceerd en uiteraard uitgerust met de kwalitatief hoogstaande Dairymaster melktechniek. Naast de producten van Dairymaster leveren zij ook een groot aantal andere producten zoals middelen voor vloer- en wandverbetering, voersystemen, putvloeren en geavanceerde standplaatsherkenningssystemen.

Dairymaster BV is gesitueerd in Nederland (Zeewolde) en heeft o.a. een vestiging in Duitsland (Seehausen). Er werken 26 medewerkers en er wordt met een uitgebreid dealernetwerk door heel Europa gewerkt.

Solliciteren

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.
Bel: 038-452 88 33.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH38717".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.