Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Technical Support Specialist Milking & Cooling - Software

Lely | hbo wo | Maassluis
Geplaatst: 19/11/2020


Beschrijving van het bedrijf

Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor een melkveehouder door robotisering, engineering en boerenkennis te combineren, daar geloven we in.

Dat begon 70 jaar geleden met een droom van twee broers in Maassluis, sindsdien zijn we innovatieve koploper in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders over de hele wereld. Met 1.600 gespecialiseerde professionals werken we constant aan nieuwe agrarische revoluties. Dan doen we nog steeds vanuit onze Campus in Maasluis, het gebouw met de hoogst haalbare duurzaamheidsprestaties van Nederland, maar ook wereldwijd. Met als doel, melkveehouden voor een volgende generatie (ook) interessant te maken.

Functieomschrijving

Binnen Technical Service Support ben jij de schakel tussen de monteur in het veld en de ontwikkelafdelingen van het hoofdkantoor. Geen technische vraag is te complex, jij gaat door tot het probleem van onze klanten is opgelost! Dit doe je niet alleen, maar samen met gedreven collega’s uit jouw team en van product development. Je vindt het leuk om op zoek te gaan naar trends in de feedback vanuit het veld en op basis daarvan prioriteit te bepalen in ons werk.

Belangrijkste taken

Lely heeft mooie oplossingen voor de veehouders, zoals de melkrobot, automatische voersystemen en technische hulpmiddelen voor diergezondheid. Ons team houdt zich bezig met alle oplossingen in het Milking & Cooling portfolio, het grootste product is hierin natuurlijk de melkrobot. Als er een technische vraag is over een van onze oplossingen die zo complex is dat andere collega's, die rechtstreeks contact hebben met de klant, de vraag niet op kunnen lossen, dan komt de vraag bij jou terecht. 

In deze rol ligt jouw focus op de ondersteuning van het software-component. Voorbeelden van werkzaamheden die hierbij horen zijn:

 • Verbeteren van troubleshooting bij problemen. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we altijd goed leesbare errorcodes produceren? En welke tooling stellen we beschikbaar aan monteurs? (incl. training en up-to-date houden).
 • Het aandragen van software verbeteringen op basis van input uit het veld (impact analyse). En het valideren van nieuwe software pakketten.
 • Door middel van samenwerking met het veld zorgen dat de melkrobots op de laatste software versies draaien.
 • Ontwikkelen van software gerelateerde (onderdelen van) trainingen.
 • Meedraaien in onze helpdesk/hotline.

De afdeling waar je komt te werken is volop in ontwikkeling. Je kunt dan ook meewerken aan de professionalisering en standaardisering van serviceprocessen door bijvoorbeeld een standaard werkwijze voor software validatie op te zetten. En jouw ideeen voor het verder ontwikkelen van de samenwerking met het veld worden gewaardeerd. Kortom: een baan waarin jij het verschil kunt maken!

Functie-eisen

Je bent een technisch specialist en snapt hoe onze oplossingen in elkaar steken (dit gaan we je uiteraard goed uitleggen als je bij ons start). Je vraagt door tot je de kern van het vraagstuk te pakken hebt en zoekt zelf, of samen met de bouwers van de oplossing, naar het juiste antwoord. Kan niet of gaat niet, dat zijn voor jouw geen antwoorden.

 • Een afgeronde HBO of WO- opleiding bij voorkeur in software of informatica;
 • Bij voorkeur ongeveer 5 jaar werkervaring;
 • Affiniteit met (embedded) software is een pré, je hoeft niet zelf te gaan programmeren, maar wel kunnen tweaken en begrijpen wat er in de code staat;
 • Legt gemakkelijk contact met collega’s en klanten en kunt complexe zaken eenvoudig uitleggen;
 • Je vindt het leuk om technische vragen uit te pluizen en om problemen op te lossen, in samenwerking met je collega's wereldwijd;
 • Een teamplayer, zelfstartend, proactief, organisatorisch sterk en professioneel in je werk;
 • Gezien het internationale karakter van deze functie is een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift een vereiste. Daarbij moet je het niet erg vinden om 10% van je tijd internationaal te reizen (afhankelijk hoe de wereld eruit ziet met betrekking tot Covid-19).

Extra informatie

Een interessante baan waar je te maken krijgt met complexe technische vragen en aan de wieg staat van nieuwe Lely oplossingen. Je krijgt een fijne werkplek in een internationaal familiebedrijf waar innovatie het uitgangspunt is.

Verder...

 • 27 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen;
 • Flexibele werktijden;
 • Gezien de functie is thuiswerken mogelijk, maar niet structureel;
 • Binnen Lely is er voldoende ruimte om door te groeien, zowel in Nederland als naar andere landen waar Lely vertegenwoordigd is.

En... Op de Lely Campus hebben we de lekkerste cappuccino’s gemaakt door onze eigen barista met verse melk rechtstreeks van de boerderij.

Interesse?

Solliciteer dan via de "solliciteer" button!