Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Regionaal Belangenbehartiger (Zeeland)

ZLTO / Nomilk2day B.V. | hbo wo | 's-Hertogenbosch
Geplaatst: 18/11/2020


ZLTO heeft als vereniging voor boeren en tuinders 175 jaar ervaring binnen de meest innovatieve sector van Nederland. Zij werken daarbij vanuit de visie ‘Boeren hebben een oplossing’. Bij ZLTO werken ze met zo’n 150 collega’s iedere dag aan de positie van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, en uiteindelijk, in heel Nederland. Voor Zeeland is ZLTO op zoek naar een belangenbehartiger die de oplossing voor de boer wil zijn in het speelveld van politiek en regelgeving.

Voor wie?

Jij bent een verbindende, netwerker die midden in het agrarische speelveld van de regio Zeeland staat. Jij weet als geen ander de verschillende stakeholders en ondernemers bij elkaar te brengen en weet daaruit (commerciële) kansen te vinden.

Wat ga je doen?

Als Regionaal Belangenbehartiger (regio Zeeland) behartig jij samen met je directe collega’s de lokale en regionale belangen van de leden op diverse aandachtsgebieden, waaronder fauna, water, plant en dier, gebiedsprocessen en regionale energietransitie. Jij weet daarmee tot de meest optimale integrale gebiedsaanpak te komen. ZLTO gaat proactief te werk, zo winnen zij dossiers in en weten zij daardoor perspectief te creëren voor de boeren en tuinders. Jij zorgt dat je goede contacten hebt in het veld waarmee je inzicht krijgt in de behoeftes van de leden. Daarnaast zorg jij dat er kennis en informatie wordt uitgewisseld tussen de belangenbehartigers, de landelijke LTO-vakgroepbestuurders en de leden en stakeholders binnen de regio Zeeland. Voor de landelijke vakgroep in de regio Zeeland ben jij namelijk het gezicht, ken je het karakter van het gebied en weet je daardoor als geen ander de verbinding te maken. 

  • Je inventariseert behoeften en vertaalt deze naar integrale gebiedsprocessen, lobby en belangenbehartiging. Dit bereik je o.a. door; het organiseren van acties, het benutten van kansen, het benoemen van maatschappelijke tegenprestaties, het deelnemen aan bijeenkomsten en overleggen. 
  • Je voert structureel en proactief overleg met relevante stakeholders binnen jouw speelveld en weet draagvlak te creëren en de door ZLTO gewenste beweging in gang te zetten. 
  • Je bent het gezicht voor individuele leden binnen de regio Zeeland voor allerhande issues en knelpunten en helpt leden het grote geheel te overzien. Je weet daarnaast ondernemers mee te nemen in de haalbaarheid van hun wensen en denkt mee in alternatieven voor het behoud van hun perspectief. 
  • Je signaleert (commerciële) kansen die je voorlegt aan je collega’s van de teams Advies en Programma’s. Hiermee draag je bij aan de (commerciële) doelstellingen van ZLTO. 
  • Je zorgt, samen met jouw collega’s van de afdeling Leden & Marketing, voor communicatie en informatie naar leden en niet-leden over de ontwikkelingen in de regio Zeeland op de verschillende thema’s en sectoren. Je zorgt dat de standpunten en behaalde resultaten van ZLTO gedeeld worden.

Het aanbod

Je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te groeien binnen ZLTO. Vrijheid betekent ook dat je vrij bent om je eigen tijd in te delen, en of je vanuit de moderne kantoren in Colijnsplaat, Den Bosch of vanuit huis werkt. Binnen ZLTO kun je meedoen aan verschillende (sport)activiteiten georganiseerd door onze personeelsvereniging en de vitaliteitsclub. Uiteraard biedt ZLTO een goed salaris dat past bij jouw functieniveau.

Kandidaat profiel

Je bent een verbindende, netwerker die midden in het agrarisch speelveld staat in de regio Zeeland. Jij weet de vraag achter de vraag te achterhalen en hierdoor de behoeften op tafel te krijgen. Jij weet als geen ander de verschillende stakeholders en ondernemers bij elkaar te brengen en weet daaruit (commerciële) kansen te vinden. Je kunt snel schakelen tussen de verschillende taken en laat je niet van je stuk brengen door acute (crisis)situaties waarbij jouw input wordt gevraagd. Daarnaast: 

  • Ben je fulltime (40 uur) beschikbaar
  • Heb je minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding met 5 tot 10 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen een soortgelijke functie en/of de land- en tuinbouw en/of de diverse sectoren (Z)LTO
  • Heb je sterke communicatieve en contactuele vaardigheden
  • Heb je ervaring met stakeholdermanagement
  • Ben je klantgericht, ondernemend en weet je anderen te overtuigen met jouw overtuigingskracht

Standplaats

's-Hertogenbosch, Noord-Brabant

Meer weten?

Jeroen Pelleboer, Consultant Agribusiness
tel. 06-15282980

Sollicitanten verzoeken we nadrukkelijk te reageren via de sollicitatiebutton.

ZLTO heeft voor deze vacature Nomilk2day exclusief geselecteerd als enige recruitment partner. Nomilk2day Headhunters verbindt organisaties en professionals in agribusiness, food & industy. Altijd op basis van gedeelde ambities. Voor zowel vaste als tijdelijke posities in de salarisrange 50-250k. De dienstverlening richt zich op recruitment, executive search en interim.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH38413".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.