Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Algemeen Directeur

Coöperatie 'De Valk Wekerom' UA / Green Career Consult | hbo | Midden Nederland
Geplaatst: 18/11/2020


Coöperatie "De Valk Wekerom" UA is een middelgrote coöperatie gevestigd in het centrum van Nederland. Haar kernactiviteit is het produceren van hoogwaardige diervoeders voor  landbouwhuisdieren. De eigen productielocaties zijn gevestigd in Lunteren en in Meppel. In haar fabriek te Meppel worden sinds 2019 ook biologische diervoeders geproduceerd. Het werk wordt in collegiale sfeer verzet door ongeveer 65 mensen.

Sinds 2016, Coöperatie De Valk Wekerom vierde in dat jaar haar 100 jarig bestaan, draagt de coöperatie het predicaat hofleverancier.

Het afzetgebied van diervoeders en diensten is van oorsprong de Gelderse Vallei. Inmiddels is mede dankzij intensieve marktbewerking het kernafzetgebied Midden- en Noord Oost Nederland en er vinden ook leveranties van diervoeders plaats in de rest van Nederland en het buitenland. De coöperatie is trots op de werkwijze van haar groeiende coöperatie. Deze wordt gekenmerkt als dynamisch, flexibel, kosten beheersend en zeer klantgericht.

De organisatie legt de nadruk op de volgende kernwoorden: korte lijnen, open en efficiënt. Dit met een zeer collegiale no nonsense-cultuur waarbij de klant centraal staat. Aan de basis van het succes van Coöperatie De Valk Wekerom staan haar klanten, kwaliteitsvoeders en kennisoverdracht!

Vanwege het voorgenomen vertrek van de huidige algemeen directeur, die een professioneel en financieel gezonde onderneming met volop groeiperspectief achter zich laat, zijn wij voor Coöperatie De Valk Wekerom op zoek naar een:

Algemeen Directeur

Ondernemend, Verbindend en Inspirerend

Taken

Als directeur initieert u en bent u eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid op verschillende deelgebieden van de bedrijfsvoering. U geeft leiding aan het managementteam en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. U zet uw kennis en ervaring succesvol in op met name de disciplines financieel beleid, personeelsbeleid, marketing, sales en pr. U bent eindverantwoordelijk voor de commerciële gang van zaken. U stuurt de betreffende medewerkers hiervoor aan en onderhoudt contacten met de belang rijkste leveranciers en afnemers. U behartigt de externe belangen van Coöperatie De Valk op directie niveau en neemt daartoe zitting in besturen, beleidsorganen, commissies e.d. U bent nadrukkelijk het boegbeeld van Coöperatie De Valk en intensief betrokken bij ontwikkelingen / problemen in de sector en bij de leden.

Profiel

Opleiding

 • Hoog opgeleid dankzij een met succes afgeronde opleiding, bijvoorbeeld Agrarische Hogeschool of Wageningen Universiteit, in een relevante studierichting zoals Agrarische Bedrijfskunde of Veehouderij aangevuld met opleidingen op het gebied van management, finance en commerce.

Ervaring/Achtergrond

 • Ervaring op een passend niveau in de Agribusiness en zo mogelijk in de diervoederbranche;
 • Beschikt over ruime en succesvolle ervaring in het leiden van multidisciplinaire teams van professionals;
 • Ervaren in het leiden van projecten en zakelijke transacties;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van algemeen en financieel management en debiteurenbeheer;
 • Ervaring met het ontwerpen en bijstellen van businessplannen, het uitvoeren en monitoren ervan en realisatie van operationele en financiële doelstellingen;
 • Beschikt over affiniteit met agrarische ondernemers in de veehouderij;
 • Beschikt over een relevant netwerk in de Agribusiness;
 • Wonen en Werken: hoeft niet in het werkgebied te wonen maar voorkeur voor max. reistijd van 1 uur.

Competenties

 • Beschikt over het vermogen om inspirerend leiding te kunnen geven;
 • Commercieel, resultaatgericht, inspirerend, doortastend en daadkrachtig;
 • Teamspeler die het beste uit de mensen weet te halen die de organisatie vormen;
 • Communicatief sterk, benaderbaar en empathisch;
 • Kan goed samenwerken met meerdere partijen, een verbinder;
 • Energiek, besluitvaardig en vernieuwend;
 • Strategisch denker die kansen ziet en daarop goede akties weet te ontwerpen;
 • Zal op professionele wijze leiding geven aan en voeling houden met MT, Bestuur, RvC en leden van de Coöperatie.

Aanbod

Coöperatie De Valk biedt een uitdagende baan bij een ambitieuze organisatie met gemotiveerde medewerkers en een open bedrijfscultuur. De arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de zwaarte van de functie en de omvang van de organisatie. Meer weten over Coöperatie de Valk Wekerom via www.dvw.nl

Interesse?

Uw sollicitatie kunt u, bij voorkeur per e-mail, sturen naar Green Career Consult t.a.v. Evert Verboom, senior consultant en loopbaancoach. Voor meer informatie kunt u contact met hem opnemen, telefoon 06 - 53 37 50 89. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Green Career Consult Postbus 7001, 6700 CA Wageningen
E: evert.verboom@greencareerconsult.nl
I: www.greencareerconsult.nl

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH38411".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.