Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Proefveldmedewerker
Full-time

Pop Vriend Seeds | mbo | Andijk
Geplaatst: 12/11/2020


Proefveldmedewerker a.k.a. Plant Master

Jij bent geboren met groene vingers en je draait je handen daarom ook zeker niet om voor het aanleggen en onderhouden van veredelingsproeven. Jij weet wat écht belangrijk is in de wereld, en maakt graag het verschil met jouw werk. Check gauw of dit shirt jou past! 

Full-time · Andijk

Als Proefveldmedewerker ben jij, samen met je collega's, verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van onze veredelingsproeven. Die proeven worden uitgezet in en rondom Andijk, maar ook op andere plaatsen in Nederland of in het buitenland. Jij zaait, verzorgt en oogst de verschillende gewassen met grote precisie en nauwkeurigheid. Jouw werk is een belangrijke schakel in het gehele veredelingsproces, daar hangt wat van af! Wil je weten hoe jouw werkweek er uit zou kunnen gaan zien? Scroll dan naar beneden om de werkweek van een proefveldmedewerker beter te bekijken. 

Ben jij onze ideale collega?   

Opleiding en Ervaring
Je hebt een afgeronde opleiding Akkerbouw of Vollegrondsgroenten op niveau 4. Je hebt minimaal 1 tot 3 jaar werkervaring als proefveldmedewerker. Je hebt rijbewijs BE op zak, en een spuitlicentie. Kennis van landbouwwerktuigen met GPS-besturing is een pré.

Weekenddiensten en storingsdiensten klinken jou niet vreemd in de oren. En als het heel erg druk is ben je bereid om overuren te maken.

Skills
Je bent een zelfstandige aanpakker en een geboren verbeteraar. Je bent niet bang je groene vingers uit de mouwen te steken en weet je weg ook te vinden in de wondere wereld van bijvoorbeeld administratie en het opzetten van plannen. Je helpt graag mee met het oogsten en beoordelen van zaad uit verschillende veredelingsproeven. Ook al heb je al flink wat ervaring, sta je ervoor open nieuwe dingen te leren door het volgen van een opleiding of training.  

Wat krijg je er voor terug?

Een fantastische kans om je werkervaring uit te bouwen in een unieke organisatie waar je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. Je gaat werken in een team van zo’n 75 leuke, inspirerende en bevlogen collega’s. Een heel divers team bovendien; van net-afgestudeerden tot de echte ‘goeroe’s’ in het vak en alles ertussenin. Wil je vast een paar collega’s beter leren kennen? Kijk dan op People of Pop Vriend.

Naast een prachtige werkplek in het mooiste en meest duurzame bedrijfspand van West-Friesland, inclusief een fijn lunchcafé en lekkere cappuccino’s, krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen in je vakgebied. We hebben een no-nonsense werkmentaliteit en een informele bedrijfscultuur, een andere manier om te zeggen dat er veel gelachen wordt bij Pop Vriend Seeds.

Overtuigd?

Zie jij het zitten om je carrière te boosten bij Pop Vriend Seeds? Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Henk Oostingh op telefoonnummer 0228-591462, of mobiel op 06-55004430. Solliciteer door op onderstaande knop 'Solliciteer direct' te klikken. 

Een werkweek van een proefveldmedewerker
De zon schijnt wanneer je op maandagochtend op weg bent naar het kantoor in Andijk, heerlijk! Je hebt er zin in vandaag. Zodra je de kantine in loopt bespreek je kort het weekend met je collega's met een lekkere kop koffie in de hand. Nadat jullie de weekplanning hebben doorgenomen ga je aan de slag. Je begint je dag gelijk op het veld, de eerste stop is een proefveld in de buurt van Andijk. Je zorgt ervoor dat alle zaden netjes gezaaid zijn en dat op het andere nabijgelegen veld alle uitgekomen zaailingen worden verzorgd.

Dinsdag alweer, een drukke dag voor de boeg! Je zit de halve dag op de tractor om een gedeelte van een proefveld te oogsten en in de middag ga je aan de slag met het dorsen en schonen van de zaadpartijen. Je begint hier zelfstandig aan en krijgt later op de dag hulp van een collega uit het pakhuis. Einde van de dag heb je nog wat tijd over om bij te springen op het veld bij je collega's, ze kunnen je hulp goed gebruiken. 

Woensdag begin je met het klaarmaken van de zaadmonsters voor het uitzaaien van proeven. Wanneer je hiermee klaar bent controleer je nog snel even het resultaat van de gewasbescherming op het pas gezaaide proefveld en met een kritische blik bekijk je de omgeving of je geen onregelmatigheden ziet. Omdat je je ook bezighoudt met bemesting en gewasbescherming komt er een stuk registratie bij kijken. Voor jou geen probleem, daar heb je gewoon een blok voor gereserveerd op de donderdag. Nadat je hiermee klaar bent steek je de handen uit de mouwen op het veld. 

Op vrijdag leg je de laatste hand aan de werkzaamheden die je begin deze week had afgesproken. Zo heb je onder andere een gesprek met een stagiair die tegen het einde van zijn stage zit. Ook maak je alvast de planning voor volgende week en bespreekt dit met je leidinggevende. Alles loopt goed en je hebt een goede week gedraaid. Aan het einde van de dag besluit je daarom lekker nog even in de zon te genieten met een drankje met collega's.   

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH38390".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.