Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Manager Consultancy & Training

Schothorst Feed Research / Nomilk2day B.V. | hbo wo | Nederland
Geplaatst: 09/09/2020


Ken je de wereld van feed vanuit jouw ervaring als manager commercie of productmanagement? En zou je een team willen managen en uitbouwen die internationaal werkzaam is bij de diverse topbedrijven in de industrie? Lees dan verder!

Opdrachtgever

Vanuit Lelystad en Wageningen werkt het team van Schothorst Feed Research aan het ontwikkelen en delen van kennis over voeding voor landbouwhuisdieren (rundvee, pluimvee en varkens). Met haar kennis en kunde is Schothorst Feed Research hét instituut voor onderzoek naar diervoeding, waarbij naast optimale productie ook diergezondheid, milieu en kwaliteit belangrijke uitgangspunten zijn.

SFR werkt dagelijks om al haar kennis rondom grondstoffen en diervoeders om te zetten naar toepasbare kennis voor de internationale klanten. SFR haar klanten werken dagelijks met allerlei grondstoffen die door veredeling, klimaat of opslagcondities nooit dezelfde kwaliteit hebben. Daarnaast volgen wereldwijde trends en beschikbare technieken elkaar in hoog tempo op. SFR helpt haar klanten om hier effectief en tijdig op te kunnen anticiperen.

Functie

Als meewerkend manager stuur je het team aan dat bestaat uit professionals die hoogwaardige kennis uitdragen en zelfstandig vermarkten. Zij bieden consultancy en trainingen aan, aan SFR relaties en potentiële klanten in Nederland, maar ook internationaal. Deze afdeling is tevens actief bij het acquireren van prospects en intensief betrokken bij ontwikkelingen in de markt die kunnen leiden tot nieuwe dienstverlening aan klanten, in goede samenwerking met de collega’s van R&D en Innovatie. De afdeling bestaat momenteel uit 10 professionals en moet nog verder groeien.

 • Het verder uitbouwen van afdelingsstrategie/ beleid, realisatie omzet, verhogen klanttevredenheid, positionering in de markt, opzetten/ uitbouwen relatiemanagement bij klanten en stakeholders (cross en upsell), structuur aanbrengen binnen de afdeling en deze bewaken;
 • Vanuit jouw deskundigheid en bekendheid met de markt voor diervoeders - nationaal en internationaal - zie je kansen door adequaat in te spelen op marktontwikkelingen en om deze te vertalen naar inzet en omzet, allereerst voor je eigen team, maar ook voor de organisatie als geheel;
 • Je bent lid van het managementteam van Schothorst en medeverantwoordelijk voor het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Profiel

 • Hbo+/Wo-niveau verkregen door een afgeronde studie in een relevante studierichting, aangevuld met bedrijfskundige kennis en/of relevante werkervaring;
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring bij voorkeur gericht op de dierlijke sectoren; waarvan minimaal 5 jaar werkervaring in het diervoederbedrijfsleven of aanverwant;
 • Een goed gevoel voor en bij voorkeur ook ervaring met de omgang met consultancy & trainingen, accountmanagement en relatiemanagement;
 • Minimaal 5 jaar succesvol leidinggevende ervaring, bij voorkeur als coachend manager aan professionals;
 • Je bent bereid (beperkt) internationaal te reizen;
 • Je bent innovatief, kunt “out of the box” denken, maar hebt ook een nuchter oog voor de realiteit en kunt goed luisteren;
 • Je bent ondernemend ingesteld, communiceert professioneel en bent besluitvaardig;
 • Je geeft leiding aan professionals en bent tevens meewerkend voorman, je geeft het goede voorbeeld en weet waarover je spreekt.

Competenties

 • Mensgericht leiderschap;
 • Analyserend vermogen;
 • Ondernemerschap;
 • Klant- en resultaatgericht;
 • Verbinder/ Samenwerken;
 • Gevoel voor en kennis van de markt;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Nederlands en Engels.

Standplaats

NL / Europa

Aanbod

Schothorst biedt een nieuwe en afwisselende functie die alles in zich heeft om verder te groeien in een organisatie die volop in beweging is. Zo zijn ze bijvoorbeeld steeds nadrukkelijker internationaal actief. Je krijgt alle ruimte om je feed netwerk - en affiniteit met wetenschap - te combineren en innovatie te initiëren, samen met zeer kundige collega’s.

Je werkt vanuit het hoofdkantoor van SFR in Lelystad (standplaats), het bijkantoor in Wageningen, bent onderweg bij relaties en kunt - als de werkzaamheden dat toelaten – ook vanuit huis werken.

De arbeidsvoorwaarden zoals het salaris, verlofdagen, eindejaarsuitkering en pensioen zijn marktconform. Daarnaast krijgt elke medewerker een duurzaam inzetbaarheidsbudget. Voor de besteding hiervan kan gekozen worden uit een aantal bestedingsdoelen, waaronder employability, extra verlof of een gedeeltelijke uitbetaling.

Wil jij weten hoe het is om te werken bij SFR? Lees dan nu het interview met CEO Lieuwe Roosenschoon.

Meer weten?

Wim van de Worp, Managing Partner.

tel. 06-51343773

Sollicitanten verzoeken we nadrukkelijk te reageren via de sollicitatiebutton.

Schothorst Feed Research heeft voor deze vacature Nomilk2day exclusief geselecteerd als enige recruitment partner. Nomilk2day is een innovatief en gespecialiseerd recruitment & executive search bureau in de agribusiness, food & industry. De headhunters richten zich specifiek op professionals, managers en directeuren op bachelor- en masterniveau met meerdere jaren succesvolle werkervaring.

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH38075".