Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Diagnostisch expert mycologie

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit | wo | Wageningen
Geplaatst: 06/07/2020


Was jij tijdens je studie biologie of plantwetenschappen al geïnteresseerd in de schimmels en hun interactie op planten? Dan is dit je kans om die kennis in de praktijk te brengen. Als diagnostisch expert mycologie in Wageningen werk je samen met zes ervaren mycologen. Zij helpen je bij je inhoudelijke ontwikkeling. En het mooiste: je levert een positieve bijdrage door het vrijhouden van Nederland en Europa van de meest gevreesde plantpathogenen.

Binnen het Nationaal Referentiecentrum fytosanitair werkt een enthousiaste groep medewerkers op het gebied van plantenziekten en -plagen. Samen met je directe collega’s, een betrokken en deskundig team van mycologen, ben jij onder meer verantwoordelijk voor het morfologisch identificeren van plantpathogene schimmels. Hier coördineer je de monsterstroom binnen het laboratorium en combineer je gegevens uit verschillende deelonderzoeken om tot een betrouwbare einddiagnose te komen. Ook breng je pathogenen op naam aan de hand van taxonomische sleutels. Je volgt de mycologisch-taxonomisch wetenschappelijke literatuur op de voet én onderhoudt een (inter)nationaal netwerk op het gebied van de mycologische diagnostiek en taxonomie.

Daarnaast ben je betrokken bij onderzoeksprojecten, die met name gericht zijn op de ontwikkeling van nieuwe diagnostische toetsen. Deze projecten ga je ook (mee) coördineren. Je bent daarvoor op de hoogte van moleculair-diagnostische technieken, zoals (realtime) PCR en Next Generation Sequencing-methoden. De resultaten van deze projecten weet je goed te verwoorden in inhoudelijke rapportages. Zo draag je bij aan wetenschappelijke publicaties.

Verder ben je medeverantwoordelijk voor het onderhoud en de ontwikkeling van het kwaliteitszorgsysteem en het uitvoeren van audits onder een ISO 17025-accreditatie. Jouw functie is erg afwisselend en je krijgt bij ons veel vrijheid om zelf invulling te geven aan je werk.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-opleiding gevolgd in de richting biologie en bent gespecialiseerd in de mycologie, fytopathologie of botanie.
 • Je hebt (stage-)ervaring met microscopie en determinatie van schimmels.
 • Je bent bekend met de moleculaire-methoden, zoals (realtime) PCR en Next Generation Sequencing.
 • Je hebt een praktische instelling en affiniteit met toegepast onderzoek en het vertalen van wetenschappelijke resultaten naar beleid.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken, zowel in het Nederlands als het Engels.
 • Je kan goed samenwerken en vindt het leuk om te leren en nieuwe taken op te pakken, en hebt affiniteit met het plannen en organiseren van activiteiten in projectverband.
 • Je bent een netwerker die makkelijk contacten legt in het werkveld, zowel nationaal als internationaal.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen, zowel op de korte als langere termijn.
 • Je bent organisatiesensitief, klantgericht en herkent je in de kernwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: transparant, betrouwbaar, onafhankelijk en professioneel.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau Schaal 10
Maand­salaris Min. €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Wanneer je solliciteert bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en) zoals omschreven in de functie-eisen. Geef dit duidelijk aan in je cv.
 • Wanneer je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan een kopie van je beschikking als bijlage mee met je sollicitatie.
 • Heb je (nog) geen vast dienstverband binnen de cao Rijk, dan start je met een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de PUB-, ARAR- en NVP-sollicitatiecode.
 • Na de sluitingsdatum is het niet mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.
 • We nemen je sollicitatie alleen in behandeling wanneer je op de juiste manier reageert via de 'Solliciteer' button, en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om referenties in te winnen, als de commissie dat voor de selectie nodig acht. Je wordt dan hiervan op de hoogte gesteld.
 • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.