Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

Laborant A RDT

Enza Zaden | mbo | Enkhuizen
Geplaatst: 08/05/2020

Solliciteer direct


Onderzoek naar ziekteresistentie in planten

Ben jij een nauwkeurige werker en op zoek naar  afwisseling in je werkzaamheden? Heb je affiniteit met planten? Op het RDT laboratorium doen we onderzoek naar ziekteresistentie in planten. Kom jij als Laborant Ahet team versterken?

Wat ga je doen als Laborant A RDT

Weerbaarheid tegen ziekten en plagen, oftewel ziekteresistentie, is een belangrijke component in de veredeling van succesvolle rassen. De afdeling Routine DiseaseTesting toetst of planten resistent zijn tegen ziekten en plagen door deze planten met opzet te besmetten. 
De werkzaamheden die je als Laborant A uitvoert zijn routinematig. Dagelijks ga je de planten emasculeren en ponsen. Je gaat aan de hand van vastgestelde protocollen verschillende ziektetoetsen besmetten, beoordelen en de bevonden resultaten digitaal vastleggen. Ook het zaaien van de planten behoort tot je werkzaamheden. Je werkt afwisselend in de kas en op het laboratorium.
Je werkt in een team van 8 collega laboranten en rapporteert aan de Senior Specialist.

Jouw kracht 

Voor een betrouwbaar resultaat van de ziektetoetsen is het belangrijk dat je erg nauwkeurig werkt. Je pakt werk snel op en hebt geen moeite met licht fysieke werkzaamheden onder soms warme omstandigheden.
In deze baan werk je veel met planten die worden gevolgd met cijfercodes. Dit betekent dat je grote aantallen codes voorbij ziet komen. Omdat jij goed bent in werken met grote aantallen cijfers is dat geen probleem; jij weet precies waar je mee bezig bent. 
Je werkt volgens voorgeschreven procedures. Je kunt onder tijdsdruk werken. Je stemt je werkzaamheden af met je collega’s en stelt vragen bij onduidelijkheden. Zo kunnen collega’s erop vertrouwen dat de toets goed is uitgevoerd. 

Kortom, jij

  • hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau en affiniteit met planten;
  • kunt nauwkeurig werken;
  • hebt ervaring met Excel en bent handig met digitale apparaten.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt. 
Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 
Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat. 
Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

  • Annemarie Weening, Recruiter, tel. 0228 784 627

Solliciteer direct

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH37780".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.