Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

COO Ingredients

Orffa Additives B.V. / Nomilk2day B.V. | hbo | Werkendam
Geplaatst: 27/05/2020

Solliciteer direct


Analytisch sterk, ambitieus, competitief, met internationale in- en verkoop ervaring en affiniteit met diervoederadditieven en de mondiale diervoedersector. Orffa biedt de mogelijkheid aan een ambitieuze commercieel manager om binnen 6 maanden te groeien naar de rol van COO van de business unit Ingredients.

OPDRACHTGEVER

Orffa Additives B.V. in Werkendam is een leidende internationale marketing- en distributieorganisatie van diervoederadditieven. Naast de verkoop van additieven geeft Orffa veevoeder-technische ondersteuning aan haar klanten wereldwijd. De hoogwaardige producten worden geleverd aan premixers en producenten van mengvoeders, kalvermelk, aquafeed en petfood. Het bedrijf is wereldwijd actief en is haar marktpositie verder aan het uitbreiden. Op dit moment heeft Orffa wereldwijd 120 mensen in dienst, waarvan 45 in het hoofdkantoor in Werkendam. Orffa heeft 8 verkoopkantoren wereldwijd. De jaaromzet van Orffa is ongeveer €200 miljoen. Orffa verkoopt producten in meer dan 75 landen, en heeft een centrale opslag in Nederland.

FUNCTIE

Als COO ben je verantwoordelijk voor de wereldwijde in- en verkoop van hoogwaardige ingrediënten en grondstoffen aan de mengvoederindustrie, premixers en kalvermelkproducenten. Daarnaast stuur je op inspirerende wijze een team van circa 8 gedreven sales managers aan werk je intensief samen met het inkoopteam bestaande uit 4 personen. Het onderhouden en verder ontwikkelen van duurzame relaties met leveranciers en grote klanten is onderdeel van je dagelijkse werk. Op deze manier haal je de benodigde informatie uit de markt om een effectief prijsbeleid vast te stellen. Deze kennis gebruik je verder bij je leidinggevende activiteiten en maakt je een goede gesprekspartner voor je sales team. 

PROFIEL

Je bent gedreven om, naast het vergroten van de verkoop, nieuwe producten te introduceren en nieuwe markten te ontwikkelen. Je hebt een gezonde ambitie en potentie om de beste te worden. Je kunt makkelijk switchen tussen operationeel en tactisch niveau. Voor deze functie is het belangrijk dat je de Engelse taal op een hoog niveau beheerst. Je hebt 5-10 jaar verkoopervaring. Affiniteit met de diervoederproductie is een pre, maar niet vereist. Naast het aanspreekpunt voor het team, ben je zelf ook een belangrijk onderdeel van het team en bezit jij de juiste skills om het team zowel op persoonlijk als professioneel gebied naar een hoger niveau te tillen. Als COO van de Unit Ingredients, maak je deel uit van het Management Team van Orffa, en rapporteer je rechtstreeks aan de CEO. 

Vereiste competenties en eigenschappen:

  • Pragmatisch 
  • Communicatief en contactueel sterk 
  • Resultaatgericht en gezond competitief 
  • Initiatiefrijk en proactief 
  • Flexibel 
  • Analytisch sterk en je durft beslissingen te nemen. 
  • Projectmanagement 

STANDPLAATS

Werkendam (3 dagen in de week, flexibel)

AANBOD

Orffa biedt een inhoudelijk interessante functie met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Je krijgt volop de ruimte om jezelf in een uitdagende markt te ontwikkelen. Orffa is een solide en gerenommeerd bedrijf met een geoliede organisatie rondom het verkoopproces, waarin sprake is van een professionele doch informele cultuur. Je werkt vanuit het kantoor in Werkendam (Noord-Brabant) en gezien het internationale karakter van deze functie ben je bereid een deel van je werktijd (10-20%) te reizen. Uiteraard hoort bij deze sleutelpositie een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 29 vakantiedagen en een premievrij pensioen.

Meer weten?

Albert-Mark Nagel, Managing Partner
tel. 06-29239136

Sollicitanten verzoeken we nadrukkelijk te reageren via de sollicitatiebutton.

Orffa heeft voor deze vacature Nomilk2day exclusief geselecteerd als enige recruitmentpartner. Nomilk2day Headhunters is dé verbinder in agribusiness, food & industry. Wij werken met opdrachtgevers uit het internationale topsegment en koppelen hun doelen aan de ambities van (young) professionals, managers en directeuren. Vanuit Zwolle en Heerenveen dragen we met recruitment, executive search, detachering en interim management bij aan groei en realiseren we ambities.

Solliciteer direct

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH37750".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.