Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Sector
Vakgebied
Regio

(Junior) Traders AGF

Van der Lans International / CeresRecruitment bv | hbo | Baarn en/of Barendrecht, met regelmatig internationaal reizen
Geplaatst: 20/05/2020

Solliciteer direct


Van der Lans International, a fruitful alliance
(Junior) Traders AGF

Ben jij een handelaar (in spe) met gevoel voor telers en eindafnemers? Ben jij een commercieel talent, teamplayer en doorzetter? Zit je boordevol ambitie om als International Trader zaken te doen en je de ins en outs van de internationale handel in uien en/of importfruit eigen te maken door het vak te leren van een ervaren leermeester? Dan biedt Van der Lans International je de kans deze ambities waar te maken.

Van der Lans International, gevestigd in een bijzonder kantoorpand op een mooie locatie in Baarn en een 2e vestiging in Barendrecht, is een gespecialiseerde importeur van verse groente en fruit uit meer dan 20 landen met een focus op het zuidelijk halfrond. De producten worden verkocht en gedistribueerd naar diverse afnemers op de Europese markt.
Als onafhankelijke importeur beheersen zij het complete traject van teler tot eindafnemer. Zo ontstaat volledige transparantie in de toevoerketen, waarin de voedselveiligheid is geborgd door alle relevante certificeringen (International Food Standard Broker ‘Certificate Silver higher level’ en SKAL ’Bio Certificaat’).
Het succes is gebaseerd op jarenlange ervaring, strategische expertise, gedegen marktkennis en op de professionaliteit van hun partners. Sleutelvoorwaarden voor een uitstekende en vooral duurzame relatie, die voor alle betrokken partijen profijtelijk is. De werkwijze van Van der Lans is volledig transparant en gecertificeerd. Met recht: ‘a fruitful alliance’.

Functie

Afwisselende en zelfstandige commerciële rol bij een gespecialiseerd handelsbedrijf

 • Je beheert bestaande en ontwikkelt nieuwe handels- en afzetmogelijkheden door het actief opbouwen en onderhouden van intensieve contacten met nieuwe en bestaande klanten (vnl. kleinverpakkers en de retail), sorteer- /pakstations in Nederland en met telersorganisaties/ exporteurs in het buitenland.
 • Na een gedegen inwerkperiode, waarin je alle facetten van de internationale handel en logistiek leert kennen, word jij (mede)verantwoordelijk voor het handelsresultaat op één van de productcategorieën, internationale uienhandel of overzee fruitimport. Daarnaast handel je seizoen afhankelijk ook in het totale productportfolio van Van der Lans International.
 • Je onderhandelt en sluit contracten af die je zelf opvolgt in samenwerking met het management en afdeling logistiek.
 • In nauw samenspel met het team, bouw en onderhoud je een goed informatienetwerk en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in de markt. Je signaleert kansen en speelt hierop in.
 • Je draagt actief bij aan de commerciële activiteiten binnen het verkoopteam door intensieve uitwisseling van markt- en prijsinformatie en neemt collega’s waar bij hun afwezigheid.
 • Als (Junior) Trader rapporteer je aan de Directie.

Profiel

Een no-nonsense teamspeler met gevoel voor handel en visie op de markt

Functie-eisen

 • Hbo werk- en denkniveau verkregen door een opleiding Agrarische Hogeschool (AHS/ HAS), HEAO, Food & Business, International Business & Languages, Commerciële Economie, Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Werkervaring in een functie als Trader, Inkoper/ Verkoper is een pre, maar geen must.
 • Ervaring in of sterke affiniteit met de agf-, uien- en/of aardappelhandel heeft de voorkeur.
 • Bereidheid tot internationaal reizen.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Beheersing van andere talen (Frans, Spaans) is een pre. 

Competenties

 • Sterk in teamverband.
 • Analytisch en sociaal intelligent.
 • Commercieel in denken en handelen.
 • Creatief en klantgericht.
 • Nieuwsgierig en ondernemend.
 • Flexibel en stressbestendig.
 • Internationaal georiënteerd.

Standplaats

Baarn en/of Barendrecht, met regelmatig internationaal reizen.

Aanbod

Van der Lans International biedt een goede informele werksfeer in een ambitieuze omgeving met prettige collega’s. Door je eigen kennis te delen met een ervaren gids kun je snel veel verantwoordelijkheid krijgen voor een specifieke productcategorie en de vrijheid om je eigen visie/tactiek te bepalen met veel variatie in je werkzaamheden. Je kunt reizen en in aanraking komen met andere culturen en nationaliteiten. Initiatieven en commerciële prestaties worden gewaardeerd en vanzelfsprekend beloond d.m.v. interessante arbeidsvoorwaarden.

Reageren

De Werving en Selectie voor de vacature van een twee (Junior) Traders AGF is uitbesteed aan CeresRecruitment.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ajaan Hijmans, telefonisch bereikbaar op +31 6 53 905 829. Sollicitaties via www.ceresrecruitment.nl.

Uitgebreide informatie over het bedrijf is te vinden op www.vanderlans.com.

Een persoonlijkheidsvragenlijst en een uitgebreid assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Ceres is de Recruitment, Interim Solutions en Executive Search specialist voor agri en food vacatures gericht op Bachelors en Masters. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) en kantoren in Nederland, Duitsland, België en Polen. CeresRecruitment vervult agri vacatures. De marktgebieden zijn: Agri, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Sciences, Agro chemicals, Veterinaire Pharma, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager, Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA / QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.

Solliciteer direct

Vermeld bij uw sollicitatie "AgriHolland Vacaturebank nummer AH37824".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.