Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Klimaat Impact Monitor in ontwikkeling

Geplaatst: 22/07/2021 


Onderzoekers van Wageningen University & Research werken samen met overheden en verzekeraars aan  de Klimaat Impact Monitor. Het is een nieuwe web portal waarin data over de gevolgen van extreem weer in één oogopslag te zien zijn. In deze monitor worden data aan elkaar gekoppeld om kennis te krijgen over de relatie tussen extreem weer en de economische en maatschappelijke kosten hiervan. 

De Klimaat Impact Monitor wordt de komende jaren ontwikkeld en moet uitgroeien tot een web portal waarin de gegevens voor iedereen toegankelijk zijn. Ieder jaar zal een overzicht gepresenteerd worden met de nieuwste gegevens, inclusief een overzicht van de schadedata van het Verbond van Verzekeraars.

De Klimaat Impact Monitor is een samenwerking tussen Wageningen University & Research, Verbond van Verzekeraars, Climate Adaptation Services, Stichting RIONED, STOWA en het KNMI. Het initiatief wordt ondersteund door de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter