Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Verschil tussen verkoop- en verbruikscijfers van antibiotica in veehouderij

Geplaatst: 22/07/2021 


De gebruikscijfers van antibiotica in de Nederlandse veehouderij waren vorig jaar 2,9% lager ten opzichte van 2019 en de verkoopcijfers zijn 69% lager dan in het referentiejaar 2009. De verkoop van antibiotica in was echter 2,1% hoger dan in 2019. Er wordt onderzocht hoe dat verschil verklaard kan worden, schrijft minister Schouten van LNV aan de Tweede Kamer.

De verkoopcijfers van antibiotica zijn nooit precies gelijk aan de gemelde gebruikscijfers, maar de grootte van dat verschil fluctueert. Het is belangrijk dat het verschil in fluctuatie wordt verklaard, stelt Schouten, omdat de verkoopgegevens gedeeld worden met de Europese Unie.

De minister stelt dat er geen twijfel mag bestaan over de volledigheid en betrouwbaarheid van de verkoop- en gebruikscijfers van antibiotica. Momenteel wordt daarom in opdracht van het ministerie van LNV onderzoek gedaan naar de oorzaak van het verschil tussen verkoop en verbruikscijfers en de fluctuatie van dat verschil van jaar tot jaar.

bron: Ministerie van LNV, 21/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter