Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Havens Voeders neemt nieuw silblok in gebruik

Geplaatst: 22/07/2021 


Havens Voeders in Maashees heeft woensdag 21 juli een nieuw siloblok officieel in gebruik genomen. in Maashees. Het silocomplex met een totale inhoud van 9600 m3 staat onmiddellijk naast de loskraan direct aan de Maas. Daarvandaan kunnen alle grondstoffen voor diervoeders direct vanaf het schip in de opslagsilo’s worden gelost. 

Het bedrijf bespaart veel tijd met het nieuwe silocomplex. Ook zorgt het voor een forse verlaging van energiekosten en is het risico op geluids- en stofoverlast voor de omgeving veel minder. In de oude situatie moesten grondstoffen vaak een 250 meter lange weg afleggen alvorens te kunnen verwerkt tot diervoeders.

Havens Voeders kende de afgelopen dagen wel zorgen vanwege de hoge stand van de Maas. De damwand langs het complex en een inderhaast aangelegde extra nooddijk van zand en puin waren bestand tegen een waterhoogte van 15 meter. In de piek werd een waterhoogte van 14,87 meter gemeten. De nooddijk heeft iets gelekt, maar het water heeft de fabriek niet bereikt.

bron: Havens Voeders, 19/07/21 De Molenaar, 22/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter