Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Kersen van door wateroverlast getroffen fruitteler verwerkt tot sap

Geplaatst: 22/07/2021 


Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en fruitteeltbedrijf Görtz Fruit uit Baarlo werken samen om 40.000 kilo beschadigde morellen kersen tot sap te verwerken. Deze actie volgt na de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. 

Afgelopen week viel er een extreme hoeveelheid regen in Nederland, België en Duitsland met grote overstromingen tot gevolg. De kersen van de fruitteeltbedrijf Görtz uit het Limburgse Baarlo hebben zoveel regenwater opgezogen in een korte tijd dat de vruchten openbarsten. De kersen waren bijna geschikt om te oogsten.

Normaal gesproken worden de morellen op siroop gezet. Omdat de kersen beschadigd zijn, kan de teler ze niet meer op deze manier afzetten. In de boomgaard van 60 hectare is nog slechts 10% van de kersen te gebruiken. Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen en ZLTO zochten een oplossing voor  40.000 kilo kersen.

Boerschappen laat de kersen persen tot morellensap. De sappen worden verkocht per 6 flessen en zijn te bestellen via de website. Het sap kan worden thuisbezorgd of worden opgehaald bij 1 van de 30 Pick Up Points van Boerschappen door heel Nederland. Uitlevering is voorzien in november.

bron: ZLTO, 22/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter