Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Biologische melkveesector werkt via eigen spoor aan stikstofreductie

Geplaatst: 22/07/2021 


In een aparte praktijkpilot zal worden nagegaan hoe de biologische melkveehouderij vanuit een meer integrale systeembenadering bij kan dragen aan het verminderen van de stikstofproblematiek. Dat schrijft minister Schouten van LNV aan de Tweede Kamer.

Minister Schouten heeft met verschillende landbouwpartijen gesproken over  managementmaatregelen in de melkveehouderij voor het verminderen van de stikstofuitstoot. Het gaat om het gebruik van minder eiwit in veevoer, het extra toepassen van weidegang en het verdunnen van mest bij gebruik op zandgronden.

De biologische melkveehouderij heeft via de vereniging ‘De Natuurweide’ aangegeven betrokken te willen zijn in de uitwerkingen. De sector als geheel voldoet echter over het algemeen ruimschoots aan de te behalen doelstellingen die met de afzonderlijke maatregelen worden nagestreefd, stelt de minister.

Vanwege de al lage emissie en het optimaal laten functioneren van de biologische systeemlandbouw zal de biologische landbouw daarom via via een eigen spoor een bijdrage leveren aan het verder reduceren van de emissie van ammoniak, meldt Schouten.

bron: Ministerie van LNV, 20/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter