Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Ministerie van LNV keurt 3 projecten van Kas als Energiebron goed

Geplaatst: 21/07/2021 


Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft recentelijk drie nieuwe projecten gehonoreerd voor het programma Kas als Energiebron. Dat gebeurde na advies van de ondernemersgroep Kas als Energiebron. De projecten hebben alledrie te maken met het gebruik van LED-verlichting.

De volgende projecten worden gefinancierd door het ministerie van LNV in het kader van Kas als Energiebron: 

Lelie duurzaam geteeld onder LED
Het doel is een energiezuinig totaalconcept voor de lelieteelt te ontwikkelen aan de hand van inzichten uit eerder onderzoek. Met de kennis kunnen telers aan de slag met energiezuinige maatregelen zoals het lichtspectrum, de sturing van klimaat bij LED, telen met een aangepaste lichtintensiteit per teeltfase en plantdichtheid in relatie tot temperatuur en de lichtsom.

Tomaat fossielvrij met LED; meer is niet altijd beter
In dit project wordt een energiezuinige tomatenteelt met LED belichting gedemonstreerd, waarbij de warmtevraag grotendeels wordt ingevuld met de inzet van actieve ontvochtiging en de CO2 dosering wordt beperkt. Deze demonstratie levert telers kennis om te kunnen telen met full led en apparatuur voor het terugwinnen van latente warmte.

Paprika energiezuinig met LED
In dit project wordt een paprikateelt onder 100% LED belichting gedemonstreerd die aansluit bij de transitie richting een fossielvrije glastuinbouw. Ook wordt de warmte- en CO2 vraag verder beperkt. Dit project levert voor telers kennis op hoe te telen met full-LED belichting.

bron: Kas als Energiebron, 21/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter