Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Mechanisatiebranche positief over eerste helft 2021

Geplaatst: 21/07/2021 


In een peiling van Fedecom tonen fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven voor machines voor de landbouw en groenbeheer zich vrij positief over de bedrijfseconomische ontwikkelingen van de branche in de eerste helft van 2021. Het bedrijfsresultaat was beter dan in de tweede helft van 2020. Fedecom baseert zich op een enquête waar door 129 ondernemers aan werd deelgenomen. Dit waren 56 dealerbedrijven, 36 importeurs of fabrikanten en 37 gemengde bedrijven.

Voor de tweede helft van 2021 verwachten de bedrijven dat het bedrijfsresultaat zich gelijk tot beter gaat ontwikkelen. Een op de vijf respondenten verwacht echter een verslechtering. Fabrikanten en importeurs van machines zijn daarbij iets pessimistischer dan dealerbedrijven. 

De bedrijven die aan de enquête deelnamen zien wel een afvlakking van de orderpositie in de tweede helft van het jaar. Verder is opvallend dat de ondernemingen vrij veel vacatures hebben. Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek heeft gemiddeld ongeveer 2 vacatures, waarvan men verwacht dat deze moeilijk ingevuld kunnen worden.

bron: Fedecom, 21/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter