Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Hoogwatersituatie is onder controle

Geplaatst: 21/07/2021 


Het hoge water blijft de waterschappen bezighouden, maar de situatie is op dit moment overal onder controle. De hoogwatergolf trekt verder richting de Noordzee. De waterschappen blijven wel waakzaam.

Alle primaire waterkeringen langs de Maas hebben het gehouden. Ook veel van de noodmaatregelen bleken effectief. Waterschap Limburg is bezig met inspecties van de dijken om mogelijke schades in kaart te brengen. Dat gebeurt ook voor de beken en waterbuffers.

In Gelderland ontstond in de nacht van 19 op 20 juli bij de uiterwaarden van Hattem een gat in een zomerdijk. Het water liep daardoor de uiterwaarden in. Dat leverde verder geen problemen op. Waterschap Vallei en Veluwe is bezig met het herstel van de zomerdijk.

Komend weekend en volgende week gaat het naar verwachting wel weer regenen in het stroomgebied van de Maas. Naar verwachting blijft deze regen beperkt tot hooguit 20 millimeter. Dit zijn geen hoeveelheden die voor problemen kunnen zorgen in de rivieren en beken.

De waterschappen en Rijkswaterstaat houden de situatie in de rivieren en de toestand van de dijken nauwlettend in de gaten. Ook trekken zij de komende maanden samen op om de dijken waar nodig sterk en veilig te krijgen voor het winterseizoen dat op 1 oktober begint.

bron: Unie van Waterschappen, 20/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter