Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Honderden miljoenen schade voor land- en tuinbouw in Limburg

Geplaatst: 20/07/2021 


De schade voor land- en tuinbouw als gevolg van de wateroverlast bedraagt naar schatting honderden miljoenen. Dat zei Léon Faassen, voorzitter van de LLTB, maandag 19 juli tijdens een bezoek van minister Schouten van LNV aan Limburg.

"Ik begrijp dat er vragen zijn wat wij als overheid kunnen doen. Het kabinet heeft de regio uitgeroepen tot rampgebied, dat geeft financieel wat meer mogelijkheden om gedupeerden tegemoet te komen. Maar daar komen natuurlijk heel veel details achter vandaan", aldus Schouten. Volgens de minister moet daarom nog goed worden uitgezocht hoe groot de schade exact is en hoe die kan worden vergoed.

De LLTB heeft een eerste schatting gemaakt van de schade voor de land- en tuinbouw in Limburg. "We hebben geprobeerd onder leden te inventariseren wat de schade zou kunnen zijn. Wij schatten dat het om honderden miljoenen gaat", aldus voorzitter Faassen. "Tot nu toe hebben ruim 200 Limburgse boeren bij de LLTB schade gemeld, maar de teller zal verder oplopen. Veel boeren komen er nu achter dat veel oogsten ook verloren zijn gegaan.”

bron: 1Limburg, 19/07/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter