Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Voor 120 miljoen EIA-investeringen in de land- en tuinbouw in 2020

Geplaatst: 11/06/2021 


In 2020 hebben Nederlandse bedrijven samen voor ruim 1,7 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarbericht 2020 van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Vanuit de land- en tuinbouw werden 944 aanvragen gedaan met een gemeld investeringsbedrag van 120 miljoen euro.

In 2020 is het totaal gemelde investeringsbedrag voor de EIA met 2,4% toegenomen. Ruim 11.000 ondernemers maakten gebruik gemaakt van de regeling. In totaal zijn er 19.450 meldingen gedaan. De EIA leverde naar verwachting een voordeel van 144 miljoen euro voor Nederlandse bedrijven die investeerden in energiebesparende investeringen. 

Het totale investeringsbedrag voor duurzame energie is met 13% toegenomen tot 250 miljoen euro. Daarbij gaat het om de vervanging van gasgestookte installaties. Er is daarnaast ook aandacht voor investeringen in CO2-afvang voor permanente opslag en voor technische voorzieningen die zorgen voor CO2-emissiereductie bij bestaande processen.

Net als in de afgelopen jaren vroegen ondernemers de EIA vooral aan voor investeringen in zonnepanelen, led-armaturen en warmtepompen. In de industriesector is er bijna 230 miljoen euro geïnvesteerd in technische voorzieningen voor bestaande processen die energiebesparing opleveren. Zo is de transkritische CO2-koelinstallatie is een gewilde investering in de industrie.

Meer informatie is te vinden in de Jaarcijfers EIA 2020 op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

bron: RVO.nl, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter