Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Duitse Bondsdag verwerpt plan voor dierenwelzijnslabel

Geplaatst: 11/06/2021 


De Duitse minister van Landbouw, Klöckner heeft in de Duitse Bondsdag niet voldoende steun kunnen verkrijgen voor haar plannen om een overheidslabel voor dierenwelzijn in te voeren. De SPD steunde de plannen van de minister niet.

Een meerderheid van de Duitse consumenten zou graag zien dat varkens, runderen en pluimvee in de landbouw op een diervriendelijker manier worden gehouden. Voor velen is het ook belangrijk dat ze kunnen zien waar en hoe voedsel is geproduceerd en welke effecten hun eigen dagelijkse consumptie heeft.

Klöckner werkt al lang aan de invoering van een overheidskeurmerk voor dierenwelzijn. Het Duitse kabinet heeft een verordening van het ministerie van Landbouw aangenomen, die voorziet in een vorm van etikettering op vrijwillige basis. Maar het geplande label komt er voorlopig niet.

De SPD-fractie heeft vooral kritiek op de gebrekkige uitvoering door het ministerie: er waren naast de varkenshouderij nog geen duidelijke criteria voor de rundvee- en pluimveehouderij voor een keurmerk. Ook de financiering is voor de partij onvoldoende geborgd. Bovendien ziet de partij meer in een verplicht dan in een vrijwillig label. Dat laatste in volgens de minister binnen de Europese wetgeving niet mogelijk.

bron: Tageschau, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter