Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Franse veredelaars werken samen in consortium ‘PlantAlliance’

Geplaatst: 11/06/2021 


Op 20 mei is in Frankrijk het consortium ‘PlantAlliance’ officieel van start gegaan. PlantAlliance brengt 28 Franse publieke en private onderzoeksinstituten samen die betrokken zijn bij plantwetenschappen, plantverbetering en aanverwante technologieën. De ambitie is het versnellen van innovaties in genetica, genomica en rassenontwikkeling ter ondersteuning van nieuw teeltsystemen.

De acties van het consortium zullen worden uitgevoerd dankzij de bijdrage van zijn leden. Het jaarbudget bedraagt 900.000 euro per jaar en is voor een periode van 10 jaar verzekerd.  PlantAlliance kent drie speerpunten:

  • Het publiek-private wetenschappelijke onderzoek aansturen en programma's stimuleren op het terrein van genetica, genomica en plantenwetenschappen in relatie tot het telen van land- en tuinbouwbouwgewassen.
  • onderzoeksprojecten financieren en opleiding ondersteunen;
  • Gezamenlijke wetenschappelijke standpunten innemen en een aanspreekpunt zijn op nationaal en Europees niveau.

De 28 leden worden in het consortium vertegenwoordigd in 3 verschillende gremia. Er is een werkgroep met vertegenwoordigers van de 7 openbare instellingen AgroParisTech, CNRS, CEA, Cirad, Inrae, Institut Agro en IRD. Een tweede werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de 13 bedrijven Agri Obtentions, Biovitis, C Experience, Gautier Semences, Hemp-It ADN, KWS, Lidea, Limagrain, Mas Seeds, Mercier, RAGT 2n, Secobra Recherches en Syngenta. Daarnaast is er nog een werkgroep 'sectoren' die 8 leden samenbrengt uit technische instituten en onderzoeksclusters.

Meer informatie is te vinden op de website van PlantAlliance.

bron: Agroberichten Buitenland, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter