Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Hogeschool Van Hall Larenstein en De Marke willen samenwerken

Geplaatst: 11/06/2021 


Hogeschool Van Hall Larenstein en Agro-Innovatiecentrum De Marke willen samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs. Een delegatie van de hogeschool bracht samen met het AOC Zone.college deze week een bezoek aan De Marke in Hengelo. De organisaties willen bijdragen aan transitievraagstukken van de landbouw in de Achterhoek door regionaal de krachten van bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek te bundelen.

Het lectoraat 'Gebiedsgerichte transities naar kringlooplandbouw' van lector Rik Eweg start een onderzoek naar de manieren waarop landbouwbedrijven met behoud van economisch perspectief, de milieu-impact kunnen verminderen en de biodiversiteit vergroten. Het onderwijs ziet daarin voor zichtzelf een belangrijke rol, vandaar dat actief wordt deelgenomen in het praktijkgericht onderzoek van De Marke.

Ook op langere termijn gaat Hogeschool Van Hall Larenstein zich actief inzetten voor maatschappelijke thema's in de regio en daarbij het praktijkgericht onderzoek en onderwijs versterken.

bron: Hogeschool Van Hall Larenstein, 11/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter