Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Floriade BV vraagt 12,3 miljoen extra budget van gemeente Almere

Geplaatst: 11/06/2021 


De Floriade Almere 2022 BV vraagt extra budget van 12,3 miljoen van de gemeente. Dit bedrag is volgens de Floriade BV nodig voor de tijdelijke inrichting van de Floriade Expo 2022 en voor een aantal posten die naar voren zijn gekomen na een uitgebreide analyse van de hele business case. 

Eind maart 2021 schatte de organisatie in 15 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting van het terrein. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor een congresruimte, horecagebouwen, toilet- en entreegebouwen en bouwmanangement in aanloop naar de expo.

De afgelopen maanden heeft de Floriade BV, ondersteund door externe expertise en een financieel team vanuit de gemeente, de hele begroting doorgelopen. Op basis van dit uitzoekwerk concludeert de Floriade BV 8,6 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting en 3,7 miljoen euro extra voor zaken voor andere onderdelen binnen de business case, waaronder beheer en onderhoud van het groen, en veiligheid.

In het bedrag van 3,7 miljoen euro zit ook een extra investering van 800.000 euro in het totale cultuurprogramma op de Floriade Expo. In samenwerking met name Almeerse en Flevolandse partijen en het programmateam Almere Centrum, is de afgelopen periode gewerkt aan 7 programmaonderdelen, waaronder een openingsshow, verschillende voorstellingen en concerten en een kunstwerk dat na de expo een plek in de stad zal krijgen.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het gevraagde budget van 12,3 miljoen euro beschikbaar te stellen. Daarvan komt 900.000 euro ten laste van de saldireserve uit de risicoreservering van het project, en 11,4 miljoen ten laste van het begrotingsresultaat van 2021 van de gemeente.

bron: Gemeente Almere, 11/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter