Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Drenthe wordt experimenteel gebied om landbouw te verduurzamen

Geplaatst: 08/06/2021 


Het ministerie van LNV heeft Drenthe aangewezen als gebied om in te experimenteren met het verduurzamen van de landbouw. Er is voor de provincie gekozen omdat ondernemers in de melkveesector al beloond zijn voor verbeteringen in de bedrijfsvoering op het gebied van klimaat, stikstof, bodemkwaliteit, biodiversiteit en dierenwelzijn. Die ervaring kan bijdragen aan nieuwe experimenten.

In Drenthe zijn circa 230 melkveebedrijven die aan de hand van gestelde doelen meten of zij op koers liggen voor doelstellingen op klimaat, stikstof, bodem, biodiversiteit en welzijn. Voor concrete verbeteringen  op deze punten ontvangen zij een financiële beloning van de provincie. Dat wordt bepaald aan de hand van kritische prestatie indicatoren.

Binnen de programma's van de 'Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw' en de 'Agenda Boer, Burger en Biodiversiteit' wordt in Drenthe verder gewerkt aan de ontwikkeling van kritische prestatie indicatoren op de onderdelen 'biodiversiteit' en 'landschap'. Er wordt ook gekeken hoe het toepassen van zulke indicatoren kan werken voor de akkerbouwsector.

Het experiment sluit aan bij de visie 'Waardevol en verbonden' van het ministerie van LNV.

bron: RTV Drente, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter