Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Kind Technologies legt focus volledig op glastuinbouw

Geplaatst: 08/06/2021 


Kind Technologies verkoopt het dochterbedrijf Vimec Applied Vision Technology. Het doel is om de focus volledig te leggen op material handling, logistiek, robotisering en industriële automatisering van de glastuinbouw. Dat gebeurt onder meer met gebruik van computer vision-technieken, robotica, kunstmatige intelligentie en data via de bedrijven Crux Agribotics, KOAT en Martin Stolze.

Kind Technologies nam in 2014 Vimec Applied Vision Technology over. Het bedrijf is actief in kwaliteitsinspectie en procescontrole van farmaceutische glazen verpakkingen zoals ampullen, flacons, patronen en spuiten.

Het plan is om fors in R&D en innovatie van bestaande productlijnen bij KOAT en Martin Stolze te investeren. Met Crux Agribotics is Kind Technologies al toonaagevend in systemen om geoogste tuinbouwproducten geautomatiseerd te sorteren en te verpakken.

Naast productontwikkeling wil Kind Technologies ook de groei versnellen via gerichte acquisities. Het doel is daarbij het productenaanbod aan te vullen of de markt uit te breiden. Het uiteindelijke doel is om als systeemleverancier voor de tuinbouwketen op te kunnen treden en kassenbouwers, telers, installateurs en veredelaars technologie en data te bieden die ze kunnen gebruiken om hun processen te optimaliseren.

bron: Kind Technologies, 07/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter