Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Akkerbouw wil één gesloten vulsysteem voor bestrijdingsmiddelen

Geplaatst: 08/06/2021 


De akkerbouwsector wil met één gesloten vulsysteem voor gewasbeschermingsmiddelen kunnen werken. Een situatie waarin meerdere concurrerende systemen op de markt zijn is onwenselijk. Dat meldden de Brancheorganisatie Akkerbouw en Agrodis bij de partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitrol van de Closed Transfer Systems. Beide organisaties hebben geen voorkeur voor een specifiek systeem. 

Een gesloten vulsysteem is een belangrijk instrument om de toepasser te beschermen tegen blootstelling en om emissie van gewasbeschermingsmiddelen tegen te gaan. Het gebruik van een gesloten vulsysteem door akkerbouwers kan op termijn verplicht worden gesteld door de overheid.

De Brancheorganisatie Akkerbouw en Agrodis hechten  eraan dat akkerbouwers met één systeem kunnen werken en aan de wettelijke verplichtingen kunnen voldoen. Ze zien dat er adapters in ontwikkeling zijn tussen de verschillende systemen. Op zich is dat positief, al doet het afbreuk aan de functie van het Closed Transfer System. Het moet helder in ieder geval helder zijn dat de akkerbouwer met gebruik van zo’n adapter aan de wettelijke verplichting kan voldoen.

bron: Brancheorganisatie Akkerbouw, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter