Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Cosun Beet Company is volledig eigenaar van handelshuis Limako 

Geplaatst: 08/06/2021 


Cosun Beet Company is sinds mei dit jaar 100% eigenaar geworden van het internationaal handelshuis Limako bv. Daartoe werden in goed overleg de resterende 49% van de aandelen overgenomen van ED&F Man, een van de grootste suikerhandelaren ter wereld. Met Limako heeft Cosun Beet Company maximale flexibiliteit met betrekking tot de import en export van suiker en het benutten van nieuwe kansen die na het einde van de quotering op de suikermarkt zijn ontstaan.

Limako werd in 1968 opgericht als joint-venture met ED&F Man om de Europese suikeroverschotten te exporteren naar de wereldmarkt.  De laatste jaren zijn daar meer activiteiten bijgekomen, waaronder de import van suiker. Limako is nu een internationaal handelshuis dat snel kan inspelen op oogstschommelingen in Europa.

Het bedrijf weet afzetmarkten buiten de Europese Unie te ontsluiten, waarmee grote volume schommelingen in Europa kunnen worden opgevangen. Bij krapte wordt suiker van de wereldmarkt ingevoerd. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in de internationale containerlogistiek om wereldwijd suiker aan klanten te kunnen leveren. Markt- en prijsontwikkelingen op de wereldmarkt worden vertaald in concrete opties voor partners. Ook adviseert Limako over het afdekken van prijsrisico’s voor suiker.

Limako zal ook in de toekomst als een zelfstandig en onafhankelijk handelshuis blijven opereren. Ook blijft ED&F Man een internationale zakenpartner voor Limako en Cosun Beet Company. Daartoe werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met het internationale handelsconcern in agrarische grondstoffen afgesloten.

bron: Cosun Beet Company, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter