Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Onderzoek naar effectiviteit van elektrostatisch spuiten in de glastuinbouw

Geplaatst: 08/06/2021 


Shannon Roosenburg doet in een stageperiode bij Glastuinbouw Nederland onderzoek naar de optimalisatie van spuittechnieken bij de gewasbescherming. Zij kijkt daarbij specifiek naar de effectiviteit van elektrostatisch spuiten. Hierbij wordt de elektrostatische handspuit van X-Bust vergeleken met een niet-elektrostatische handspuit.

In het onderzoek worden in een kas van Vertify de verschillende spuiten beoordeeld bij het gebruik van biologische contactmiddelen in de teelt van komkommer en paprika. Komkommer zal worden behandeld met het middel Karma tegen echte meeldauw en paprika met het middel Eradicoat max tegen spintmijt.

Aan de hand van tellingen wordt gedurende het onderzoek vooraf aan elke bespuiting bepaald hoe groot de plaagdruk is. Door de plaagontwikkeling na de behandeling te volgen kan de effectiviteit van de spuiten met elkaar worden vergeleken. 

Shannon Roosenburg studeert Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Zij zit momenteel in haar derde studiejaar.

bron: Glastuinbouw Nederland, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter