Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

HilverdaFlorist is gestart met nieuwbouw in De Kwakel

Geplaatst: 04/05/2021 


HilverdaFlorist is gestart met de volgende fase van de nieuwbouwplannen op de hoofdlocatie in De Kwakel. Op donderdag 29 april is de eerste paal van het kassencomplex de grond in gegaan. Het nieuwe kassencomplex gaat bestaan uit 2,2 hectare kassen met een poothoogte van 6,3 meter en 0,7 hectare bedrijfshallen. Met deze uitbreiding zal het kassencomplex ruimte bieden aan de jonge plantenproductie van HilverdaFlorist in Nederland.

Het project wordt begeleid door Technokas Smart Engineering en de bouw van de kassen wordt uitgevoerd door Bosman Van Zaal. Er is gekozen voor het Venlotype kas. Voor het beter afharden van jonge planten, wordt er ook een cabriokas gebouwd. De kassen zijn volledig ingericht volgens Het Nieuwe Telen concept en hebben een bedekking van hoog diffuus glas.

In de nevelafdelingen is als scherminstallatie gekozen voor het PARperfect systeem. Door het gebruik van deze oplossingen zijn de omstandigheden in de hele kas gelijkmatiger en wordt de groei van gewassen gestimuleerd. De inrichting van de kassen inclusief het bewaterings-en klimaatsysteem zal worden gerealiseerd door Stolze Installatietechniek. Voor het intern transportsysteem is gekozen voor het 2D Shuttle systeem van de firma Logiqs.

HilverdaFlorist zal  ook de capaciteit uitbreiden voor het opwekken van elektriciteit in eigen beheer, gebruik maken van duurzamere CO2 en energiezuinige LED verlichting gebruiken in de kassen. Het bedrijf verwacht de nieuwe kassen begin 2022 in gebruik te kunnen nemen.

bron: HilverdaFlorist , 04/05/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter