Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Ctgb laat 3 nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Geplaatst: 04/05/2021 


Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de collegevergadering woensdag 28 april besloten tot de toelating van de nieuwe middelen Renitar, Glotron 700 SC en Velifer. Voor de middelen Ethrel A, Azethyl, Taegro en Polyversum wordt de toelating uitgebreid.

Renitar is een nieuw onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik dat wordt toegelaten in de teelt van wintergraan met uitzondering van spelt en kanariezaad. Daarnaast mag het behalve in haver en rogge ook in de teelten van zomergraan worden toegepast.  Glotron 700 SC is ook een nieuw onkruidbestrijdingsmiddel. Het middel wordt toegelaten in de teelt van suikerbieten.

Velifer is een nieuw insectenbestrijdingsmiddel. Het mag worden gebruikt in de bedekte teelt van aardbei, vruchtgroenten van Cucurbitaceae, vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Voor de groeiregulator Ethrel A wordt de toelating gewijzigd in de bedekte teelt van bromeliaceae. Voor de groeiregultaor Azethyl wordt de toelating uitgebreid met de toepassing voor een ruimtebehandeling in avocado, citrus (met uitzondering van limoen), kiwi, mango, papaja en perzik.

De toelating van de schimmelbestrijder Taegro wordt uitgebreid naar een reeks akkerbouw-, fruit-, groente- en sierteeltgewassen. De schimmelbestrijder Polyversum mag nu ook worden gebruikt in de bedekte teelt van aardbei, sla, lactuca spp., spinazie-achtigen, rucola, aromatische kruidgewassen, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil uitgezonder augurk, vruchtgroenten van Solanaceae uitgezonderd tomatillo, asperge en in  sierteeltgewassen.

Van de middelen Penncozeb 80 WP, Penncozeb SC, Dithane DG NewTec, Penncozeb DG, Tridex DG, Vondozeb DG, Tridex 80 WP, Fythane DG, Mastana SC, Milcozeb DG, HF Mancozeb DG,  Manfil 75 WG, Manfil 80 WP, Trimanoc DG, APN Mancozeb 75%, Avtar 75 NT, Orvego MZ, Fantic M, Valbon, Curzate M WG, Turbat WP, Cymoxanil-M, Zetanil WG, Zandal WG, Viridal, Turbat DF, Nautile WP, Nautile WG, Profilux, Video WP, Video WG, Solution, Acrobat DF, Fubol Gold, Valis M, Emendo M en Comet wordt de toelating ingetrokken.

Meer details zijn te vinden op de website van het Ctgb.

bron: Ctgb, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter