Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Last onder bestuursdwang voor curator van geothermiebedrijf CLG

Geplaatst: 03/05/2021 


Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) legt een last onder bestuursdwang op aan de curator van Californië Lipzig Gielen (CLG) om de groeiende hoeveelheid afvalstoffen en het voortdurende risico voor het milieu te beëindigen. Binnen 16 weken moeten de overtredingen beëindigd zijn.

SodM constateerde tijdens inspecties in januari en februari 2021 op mijnbouwlocatie AW-Californië 2 dat de overtredingen voortduren. Als de curator de afvalstoffen niet binnen de termijn en op de juiste manier afvoert, zal SodM bestuursdwang toepassen en het opgeslagen testwater, slib en folie laten verpakken en afvoeren. De kosten hiervan zal SodM volledig op de verantwoordelijke partij verhalen.

CLG exploiteerde een geothermie-installatie in Grubbenvorst. Bij het testen ervan kwam testwater en slib vrij dat het bedrijf heeft opgeslagen. SodM heeft verschillende malen gepoogd het bedrijf te bewegen de afvalstoffen te laten afvoeren. Na het faillissement van CLG werd eind 2020 is een curator aangesteld. Deze geeft aan niet aan de milieuverplichtingen te kunnen voldoen.

Om er zeker van te zijn dat de groeiende hoeveelheid afvalstoffen en het voortdurende risico voor het milieu binnen afzienbare tijd wordt beëindigd, legt SodM de curator nu een last onder bestuursdwang op.

bron: Staatstoezicht op de Mijnen, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter