Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Project Data Intensive Smart Agrifood Chains afgesloten

Geplaatst: 08/04/2021 


De teelt van aardappelen, granen, gras en maïs kan aanzienlijk worden verduurzaamd door slim data te verzamelen en te gebruiken bij teeltbeslissingen. Binnen Data Intensive Smart Agrifood Chains (DISAC), een publiek private samenwerking met meer dan 25 partners, zijn sensoren, data-infrastructuren, -analysemethoden en kennis ontwikkeld om teelten en ketens te verduurzamen. Op 18 maart hebben onderzoekers van TNO en Wageningen University & Research de resultaten van de deelprojecten van DISAC gepresenteerd in een slotwebinar.

Binnen het project is ook gewerkt aan een communicatiestructuur tussen sensoren en landbouwmachines. Gewasbewerkingen, oogstmomenten en beweiding kunnen zo plaats-specifiek en real-time worden aangepast aan de omstandigheden. Zo kan bewaring én verwerking van producten beter worden gestuurd.

De connectiviteit is in de afgelopen jaren wel veel verbeterd, maar kan nog veel beter, werd geconcludeerd tijdens het slotwebinar. Om dit te bereiken is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de standaard ISOMXL.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter