Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Makelaars verhandelden iets meer melkveehouderijbedrijven in 2020

Geplaatst: 08/04/2021 


In 2020 werden er door makelaars 20 meer melkveehouderijbedrijven verkocht dan in 2019. Ook de verkooprijs is, mede door de stijgende grondprijzen, licht gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Dat meldt de vakgroep Agrarisch & Landelijk van de makelaarsorganisatie NVM.

Makelaars stellen vast dat kopers van melkveebedrijven kritischer worden. Bedrijven die beschikken over voldoende ruimte in de vergunning voor de emissie van stikstof en over stallen en grond van goede kwaliteit, zijn gemakkelijker te verkopen.

In de varkenshouderij werden in vergelijking met 2019 weinig transacties gedaan door makelaars. Het aantal verhandelde bedrijven lag 14 lager. Ook daalde het aanbod van 55 naar 40 bedrijven. Voornaamste reden is de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen. Bedrijven die meedoen aan de regeling worden niet verkocht door een makelaar. Ook voor de komende jaren kan de ­regeling zorgen voor een daling van het aantal transacties.

Makelaars verkochten dit jaar weinig tuinbouwbedrijven met teelt in de open grond doordat er vanwege het relatieve goede jaar weinig reden was tot verkoop. Er werden 6 bedrijven binnen dit segment verhandeld. Het aantal transacties van glastuinbouwbedrijven bedroeg 26 en is daarmee gestegen ten opzichte van 2019. 


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter