Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Voorspellen waterbeschikbaarheid met Grow with the Flow

Geplaatst: 08/04/2021 


Deltares heeft samen met Wageningen University and Research, 2 waterschappen en private samenwerkingspartners de afgelopen 2 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een integraal platform 'Grow with the Flow' waarin gegevens over de waterbeschikbaarheid op perceelsniveau kunnen worden gevolgd en waarin ook weersvoorspellingen worden meegenomen. Dit moet telers de kans geven om betere afwegingen te maken, bijvoorbeeld over beregening.

Bij de pilot starten 6 telers die  op basis van de beschikbare informatie aan de slag gaan. De resultaten van deze proef worden aan het eind van het oogstseizoen gepresenteerd. Deze ervaring draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het Grow with the Flow-platform.

Grow with the Flow moet waterschappen helpen om beter zicht te krijgen op het lokale watersysteem en de link met de dagelijkse praktijk van de boeren. Het platform geeft de teler inzicht in de hoeveelheid water die beschikbaar is in tijden van droogte. Het maakt de telers slagvaardiger als het gaat om het nemen van besluiten bij de inzet van water.

Het initiatief voor het platform Grow with the Flow is genomen door Deltares samen met Wageningen University & Research, waterschap Vallei Veluwe, waterschap Aa en Maas, Capgemini, Achmea en Lamb Weston/Meijer. De basis voor het platform ontwikkelt Milan Innovincy in samenwerking met Capgemini.

bron: Deltares, 08/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter