Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik bewerkt vlees

Geplaatst: 08/04/2021 


In een grote multinationale studie heeft een groep internationale onderzoekers geen significante verbanden kunnen vinden tussen een hoge consumptie van onbewerkt rood vlees en pluimveevlees en de kans op overlijden of het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Ze vonden wel een dergelijk verband bij een hoge  inname van bewerkt vlees. De onderzoekers hebben over hun bevindingen gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.

De onderzoekers gebruikten data uit de Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) -studie. Daarin zijn over een periode van 9,5 jaar gegevens over de voedselinname verzameld van 134.297 personen uit 21 lage-, midden- en hoge-inkomenslanden. De wetenschappers konden alleen een hoger risico op sterfte en de ontwikkeling van hart en vaatziekten vinden bij het gebruik van meer dan 150 gram bewerkt vlees per week.

Zie voor informatie de publicatie 'Associations of unprocessed and processed meat intake with mortality and cardiovascular disease in 21 countries [Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) Study]: a prospective cohort study' in The American Journal of Clinical Nutrition.

bron: The American Journal of Clinical Nutrition, 31/03/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter