Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Demonstratiekas Tomatoworld wordt fieldlab voor data gedreven telen

Geplaatst: 08/04/2021 


Tomatoworld heeft besloten om de demonstratiekas in Honselersdijk in samenwerking met Hoogendoorn Growth Management, LetsGrow.com en andere partners om te bouwen naar een fieldlab voor data gedreven telen. De officiële lancering vindt op 29 april plaats.

Het concept is gebaseerd op het gebruik en de analyse van data om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren. Er worden continu data verzameld uit de klimaatcomputer, sensoren en camera's in de kas. Deze ruwe data worden omgezet in slimme informatie, weergegeven in dashboards van waaruit eenvoudig kan worden afgelezen wat er nu en in de nabije toekomst in de kas gebeurt.

De continue stroom van gegevens die tijdens de teelt wordt verzameld, biedt inzicht in de omstandigheden in de kas en de gezondheid van de planten. De informatie kan worden gebruikt in kunstmatige intelligentie- en machine-learning systemen. Historische gegevens maken het mogelijk om trends te ontdekken, te plannen en voorspellingen te doen en de teelt proactief te sturen.

De kas van Tomatoworld is uitgerust met  de IIVO van Hoogendoorn om de kas te monitoren en te besturen. De combinatie van IIVO, het LetsGrow.com systeem en tientallen camera's en sensoren van een reeks bedrijven, maakt het voor Tomatoworld mogelijk om te starten met de data gedreven teeltstrategie.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter