Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

In Drenthe tonen 42 veehouderijbedrijven interesse voor opkoop

Geplaatst: 07/04/2021 


In Drenthe hebben 42 veehouderijbedrijven gemeld dat ze intereresse hebben in deelname aan de Beëindigingsregeling Veehouderijlocaties. Op basis van het budget van 12,3 miljoen euro dat voor de provincie Drenthe is gereserveerd kunnen veel minder dan 42 bedrijven worden opgekocht. Gedeputeerde Staten hebben nog niet bepaald op basis van welke criteria bepaald gaat worden op welke bedrijven een bod gedaan zal worden.

Provinciale Staten gaan stemmen over een motie waarin staat dat de opkoopregeling beperkt moet blijven voor landbouwbedrijven die verantwoordelijk zijn voor een stikstofdepositie die hoger is dan 2 mol stikstof per hectare per jaar. Bedrijven die minder depositie veroorzaken zouden alleen opgekocht mogen worden als ze binnen 500 meter van een Natura 2000-gebied zijn gevestigd. Naar verwachting zal een meerderheid binnen de Provinciale Staten de motie steunen.

bron: Veld-post, 07/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter