Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Campagne wijst ondernemers op waarde van vastleggen intellectueel eigendom

Geplaatst: 07/04/2021 


Minder dan 5% van de Nederlandse ondernemers heeft hun merk, vormgeving, model, octrooi of kwekersrecht laten registeren. Terwijl uit recent Europese onderzoek blijkt dat het vastleggen van intellectueel eigendom kan leiden tot een inkomensstijging voor ondernemers variërend van 68% voor mkb’ers tot 18% voor het grootbedrijf. Daarom starten overheden de campagne ‘Intellectueel Eigendom: de kroon op je werk’.

De campagne is in het leven geroepen door 5 overheidsorganisaties die betrokken zijn bij intellectueel eigendom en bijna alle Nederlandse ondernemers bereiken: het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Octrooicentrum Nederland, de Benelux Office for Intellectual Property, de Kamer van Koophandel en de Raad voor plantenrassen.

De betrokken partijen hebben gezamenlijk het informatiepunt IEgoedidee.nl opgezet. Het is de eerste keer in Nederland dat er een centraal informatiepunt voor intellectueel eigendom wordt opgezet. Vrijwel alle Nederlandse ondernemers hebben via bijvoorbeeld auteursrecht, octrooirecht en merkenrecht met dit onderwerp te maken.

Het recente verschenen onderzoeksrapport 'Intellectual property rights and firm performance in the European Union' over het gebruik van intellectueel eigendom is te vinden op de website van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter